Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea va înregistra o tendință de încălzire în următoarele săptămâni, cu temperaturi spre valori medii de 26-28 de grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată spre sfârșitul primei săptămâni, dar și în cea de-a doua jumătate a intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 2 – 15 iulie, publicată luni.

În Moldova, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor situa sub cele specifice perioadei îndeosebi în nordul regiunii, apoi vor crește ușor și treptat până spre 28 de grade, în data de 6 iulie. Ulterior, în perioada 7 – 9 iulie, temperaturile diurne vor scădea ușor spre valori medii de 26 – 27 grade, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul a 28 de grade. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, acestea urmând a crește de la o medie de 10 grade în prima zi a intervalului, spre 16 grade în data de 7 iulie, valoare ce va fi reprezentativă pentru perioada 8 -15 iulie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 6 – 15 iulie, însă în restul intervalului se mențin condițiile ca trecător să plouă pe spații mici.

În Dobrogea, în prima săptămână a intervalului, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat, de la 24 grade, în data de 2 iulie, spre 28 de grade, în 6 iulie. Ulterior acestei date și până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media temperaturii maxime va fi de 27 – 28 de grade. Regimul nocturn va avea un parcurs similar cu cel diurn, urmând astfel ca temperaturile minime să crească treptat de la medii de 14 grade în prima zi a intervalului, spre valori de 18 – 19 grade în data de 7 iulie. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni nu vor exista variații notabile, media temperaturilor nocturne fiind de 19 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 3 – 5 iulie, apoi între 6 și 12 iulie.

La munte, începând cu data de 2 iulie, vremea se va încălzi, temperaturile maxime urmând a crește de la valori medii de 13 – 14 grade, spre 18 grade în 6 iulie. Ulterior, acestea vor scădea ușor, spre 16 grade în 8 iulie. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând ca în perioada 9 -15 iulie temperaturile maxime să se mențină în jurul valorii medii de 19 grade. Minimele vor crește până spre valori medii de 10 grade în 7 iulie, apoi, până la sfârșitul intervalului variațiile nu vor fi notabile, urmând ca în perioada 8 – 15 iulie media temperaturilor minime să se mențină în jurul a 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 6 – 15 iulie, însă și în restul intervalului vor fi posibile ploi izolate.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0