Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iulie

Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iulie

Dimensiune text

 

prognoza-meteo-680x365Zilele cu vreme caldă vor alterna cu zile mai răcoroase, în care valorile termice dimineaţa vor fi mai scăzute decât în mod normal, în săptămâna care a început luni, urmând ca, săptămâna următoare să revină zilele cu temperaturi de peste 30 de grade la nivelul întregii ţări, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă pentru intervalul 4 – 17 iulie, publicată luni.

În Moldova, în cursul primei săptămâni de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă în care valorile diurne vor fi de 26 – 29 de grade, iar cele minime de 14 – 18 grade, cu zile răcoroase, cu medii ale maximelor de 21 – 24 de grade şi dimineţi în care temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele specifice în luna iulie, respectiv 11 – 13 grade, medie regională. În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale valorilor diurne de 30 – 32 de grade şi ale minimelor de 16…19 grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferică mai accentuată, cu ploi pe spaţii relativ extinse, în special în perioada 6-7 iulie şi 14-16 iulie.

În Dobrogea, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă în care valorile diurne vor fi de 27 – 29 de grade, iar cele minime de 16 – 20 de grade, cu zile mai răcoroase, cu medii ale maximelor de 24 – 26 de grade şi dimineţi în care temperaturile vor fi de 14 – 18 grade, medie regională. În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea va deveni călduroasă, media valorilor diurne urmând a fi de 30 – 31 de grade şi a minimelor de 18 – 20 de grade. Ploi mai frecvente vor fi în data de 7 iulie, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va creşte spre sfârşitul intervalului de prognoză.

La munte, în prima săptămână de prognoză, vor alterna zilele caracterizate de o vreme caldă în care valorile diurne vor fi în medie de 16 – 18 de grade, iar cele minime de 8 – 10 grade, cu zile răcoroase, cu medii ale maximelor de 13 – 16 grade şi dimineţi reci în care temperaturile vor fi de 5 – 8 grade. În cea de-a doua săptămână, în special în prima sa jumătate, vremea se va încălzi apreciabil, astfel că media valorilor diurne va fi de 19 – 23 de grade şi a minimelor de 10 – 14 grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferică mai accentuată, cu ploi pe spaţii relativ extinse, în special în zilele de 6-7 iulie şi în perioada 14-17 iulie.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0