Prima paginăEducatie

Cum sînt împărțite clasele I la școlile din oraș

Dimensiune text

După încheierea recensămîntului bobocilor, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț a aprobat, pentru anul școlar viitor, înființarea, la nivel de județ, a 169 de clase pregătitoare și a 217 clase I. În Roman sînt planificate să funcționeze 11 clase pregătitoare și 18 clase I.

 

 

Acestea ar trebui să ofere locuri pentru toți elevii cu vîrsta de corespunzătoare acestui nivel de învățămînt. Repartizarea claselor pe școli este diferită, școlile care, de-a lungul anilor, au atras copiii ca un magnet, depășind, prin cifra de școlarizare, estimările recensămîntului din circumscripție.

Astfel, la Școala „Vasile Alecsandri” (fosta Școală 1) vor fi înființate, în anul școlar 2012 – 2013, o clasă pregătitoare și cinci clase I.
La Colegiul Tehnic „Danubiana” – structura „Costache Negri” (fosta Școală nr. 2) vor funcționa o clasă pregătitoare și o clasă I.
La Liceul cu Program Sportiv vor funcționa o clasă I și o clasă pregătitoare. La Școala „Mihai Eminescu” (fosta Școală 4) vor funcționa trei clase pregătitoare și trei clase I, o clasă pregătitoare și trei clase I – la Școala „Alexandru Ioan Cuza” (fosta Școală 5); cîte o clasă pregătitoare și o clasă I la structura „Carol I” (fosta Școală 6) arondată Grupului Școlar „Vasile Sav”; o clasă I și o clasă pregătitoare la Școala de Artă „Sergiu Celibidache” (fosta Școală 7); o clasă pregătitoare și două clase I la Școala „Calistrat Hogaș” (fosta Școală nr. 8) și o clasă I și o clasă pregătitoare la Colegiul Național „Roman-Vodă”.

Conform estimărilor inspectoratului școlar, în această toamnă vor începe cursurile 3.052 de copii la clasa pregătitoare și 4.054 de elevi la clasa I.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0