Prima paginăEducatie

Cum să scapi de matematică la BAC

Dimensiune text

În ultimul an de liceu, elevii care nu se descurcă la matematică se transferă la profiluri umaniste.

 

 

Ca să nu ajungă să repete examenul de bacalaureat din pricina matematicii, disciplină care s-a dovedit, pentru cel de-al doilea an la rînd, cuiul examenului de maturitate, elevii care nu se simt prea siguri în fața cifrelor au găsit o soluție. Una perfect legală și care îi scapă de stresul integralelor și al matricilor pentru examen. Înainte de a începe clasa a XII-a și, uneori, pe ultima sută de metri, în vacanța de iarnă dinaintea ultimului semestru de liceu, se transferă la profiluri pentru care matematica nu este obligatorie la examen. Ei aleg Filologie sau Științe umane sau, chiar dacă dau matematica, trec de la Matematică-informatică, unde studiază după o programă mai complicată, M1, la Științele naturii, unde sînt mai puține ore de matematică.

Liceele vizate în zona Romanului sînt Colegiul Național „Roman-Vodă” și Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, singurele care au profiluri umaniste. „Atunci cînd vin cu cererea, elevii chiar spun de ce vor să se transfere, recunosc că «buba» e matematica. Atît timp cît ceea ce ei doresc este perfect legal și avem posibilitatea de a face transferul, nu văd de ce i-am refuza„, a spus profesoara Ioana Ciobanu, director adjunct al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani.

Transferul de la o specializare la alta presupune și susținerea unor examene de diferență la disciplinele pe care nu le-au avut în programul de studiu la profilul pe care l-au frecventat anterior.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • parinte 9 ani

    Dar de ce s-a ajuns aici ? oare inainte devreme tot asa era? cand se facea carte? elevul trebuie sa invete la scoala , sa aiba teme , sa conspecteze, ce fac acei profesori care raman fara elevi la clasa ? sau vor avea doar 2-3 elevi?