HomeRoman

Cum să ne ferim de falsuri

În ultimele luni, polițiștii romașcani au depistat mai mulți comercianți care vindeau îmbrăcăminte și încălțăminte sport cu însemne grafice ale unor branduri internaționale precum Puma, Nike sau Adidas, dar fără ca produsele să fie originale. Pentru că un cumpărător nu poate verifica facturile agenților economici ca să vadă cine este furnizorul, este important să se țină cont de cîteva reguli atunci cînd se dorește achiziționarea unui produs original.

 

Primul aspect care trebuie avut în vedere este prețul. Un tricou de firmă costă aproximativ 50 lei, iar o pereche de pantofi sport – în jur de 200 lei. Un al doilea aspect este locul în care sînt comercializate produsele. Cine cumpără din bazar, bîlci sau standuri este clar că nu va lua produse originale, ci unele contrafăcute. Distribuitorii autorizați trebuie să îndeplinească condiții drastice de spațiu și mod de prezentare a produselor, așa cum cer titularii de marcă. Orice produs original este vîndut într-un ambalaj specific brandului, nu în pungi de unică folosință. Alte aspecte ce deosebesc produsele originale de cele contrafăcute sînt reprezentate de calitatea materialelor, modul în care sînt realizate cusăturile și etichetele.

În Roman există un singur distribuitor autorizat de îmbrăcăminte sport și trei de încălțăminte de firmă. Precizăm că toate  produsele contrafăcute sînt confiscate de polițiști și distruse, întrucît titularii de marcă sînt de acord cu donarea produselor doar în condițiile în care însemnul specific brandului este îndepărtat.

Într-o singură zi, polițiștii romașcani au confiscat 315 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte sport contrafăcute.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Si confisca totul,ca sint contrafacute produsele!Pai ,o sa cumparam numai produse de firma ca avem la bani…………..MIZERABILII