Prima paginăSocialEducatie

Cum să iei BAC-ul stând la calculator

Dimensiune text

Elevii şi profesorii de la „Vasile Sav” utilizează platforma Moodle, care permite pregătirea pentru lecţii din faţa calculatorului.

Elevii de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” se pregătesc de bacalaureat stând în faţa calculatorului. Nu este un pretext de adormit părinţii. Liceul Tehnologic „Vasile Sav” este una dintre puţinele şcoli din judeţ care este conectată la o platformă e-learning mondială, platforma Moodle, care pune la dispoziţia utilizatorilor resurse umane şi materiale pentru învăţarea „în ritm propriu”. Comunitatea Moodle de la „Vasile Sav” numără peste 300 de elevi şi 20 de profesori înregistraţi, care utilizează resursele platformei.

„Moodle este un mediu virtual de instruire care nu doar gestionează cursurile, dar intermediază crearea, livrarea şi urmarea acestora. Eu, ca profesor, am posibilitatea de a-mi construi suportul de curs cu ajutorul platformei, de a utiliza la clasă elemente ajutătoare, cum ar fi filme, aplicaţii, teste, care să fie rezolvate de elevi şi la care feedback-ul să fie pe loc. Pe lângă utilizarea platformei în timpul orelor de curs, elevii şi profesorii au posibilitatea de a folosi materialele acasă, în timpul studiului. Marele avantaj al acestei platforme este acela că îi ajută pe elevi să înveţe în propriul ritm. De exemplu, la matematică, disciplina pe care eu o predau, folosesc platforma încercând să cresc cu ajutorul ei nivelul rezultatelor obţinute la BAC. Prin intermediul platformei, le pot trimite elevilor teme şi modele de variante pentru examen, pe care le configurez în funcţie de ceea ce constat lucrând la clasă. Elevii rezolvă de acasă variante de subiecte pentru examenul de bacalaureat şi primesc pe loc aprecierea pentru rezolvările pe care le fac. Calculatorul le arată unde au greşit şi le permite să reia rezolvarea, fiind un foarte bun mijloc de învăţare. Platforma reprezintă o bază de documentare ideală pentru colegii ingineri, care predau pe module şi care sunt în situaţia de a-şi crea propriul suport de curs. De asemenea, profesorii utilizatori ai platformei au posibilitatea de a participa, prin intermediul Moodle, la cursuri  de formare, de acasă. Cei care doresc să se perfecţioneze pe o temă se înscriu şi fac o solicitare în acest sens, iar când există măcar 20 de solicitări pentru o anumită temă este desemnat un formator, se stabileşte un program de comun acord şi cei înscrişi pot urma cursul online, de acasă, ca şi cum ar fi în sala de curs”, a spus profesoara Adriana Petrovici de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”. Profesoara Adriana Petrovici este unul dintre primii utilizatori ai platformei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0