Prima paginăSocialEducatie

„Culoarea versului eminescian” şi-a desemnat câştigătorii

Dimensiune text

expo02La Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” a avut loc vernisajul celei de-a VI-a ediţii a expoziţiei de lucrări realizate în cadrul concursului „Culoarea versului eminescian”.

Dacă, la ediţiile anterioare, vernisajul expoziţiei şi premierea participanţilor aveau loc în preajma datei de 15 ianuarie, când este sărbătorit poetul Mihai Eminescu, în acest an evenimentul a fost amânat din cauza programului încărcat de la începutul celui de-al doilea semestru de şcoală. În concurs au intrat aproape 600 de lucrări, realizate de elevi provenind din 22 de şcoli, aflate în şase judeţe. „M-am bucurat să găsesc printre participanţi prieteni vechi, aceasta însemnând elevi care au participat la toate ediţiile de până acum ale concursului. Tema concursului nostru este generoasă şi lasă tuturor participanţilor libertatea de a interpreta, prin formă şi culoare, versurile poetului naţional. Fiecare elev are posibilitatea de a-şi alege poezia care îi place şi de a veni cu propria viziune şi trăire asupra versului”, a spus profesorul Radu Popescu, iniţiatorul concursului.

La vernisaj au fost prezenţi şi elevii romaşcani participanţi la concurs, care şi-au primit, cu acest prilej, premiiile. Diplomele participanţilor din afara oraşului au fost trimise prin poştă. Cele mai frumoase lucrări au fost expuse pe holurile Școlii „Mihai Eminescu”, unde vor rămâne până la sfârşitul anului şcolar.

COMENTARII

WORDPRESS: 0