Prima paginăNeamt

Culiţă Tărâţă i-a luat pe primari prin surprindere

Dimensiune text

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă (foto), a făcut o vizită în cîteva dintre comunele din jurul Romanului. Vizita a presupus contabilizarea investiţiilor din zona Roman.

 

Vineri, 31 august, Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Culiţă Tărâţă, a făcut o vizită în cîteva dintre comunele din jurul Romanului. Acesta a fost însoţit de Doru Conachi, şeful Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Neamţ.

Întrucît preşedintele CJ nu şi-a anunţat vizita în teritoriu, primarii comunelor au fost luaţi din scurt şi nu au mai recurs la festivism. „Este obligaţia unui preşedinte de Consiliu Judeţean să viziteze punctele de lucru de pe drumurile comunale şi de pe drumurile judeţene, să vadă cum se ocupă primăriile de lucrări. În unele cazuri, nu am fost mulţumit de ritmul de lucru, fiindcă eu vin dintr-un mediu privat, unde sînt obişnuit cu termene-limită„, a afirmat Culiţă Tărâţă.

Prima oprire a fost în comuna sa natală, Bozieni. „Joi am fost la Piatra Neamţ, m-am întîlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean, dar nu mi-a spus că vine. M-am trezit cu el în comună. Am discutat împreună probleme legate de investiţii, cu precădere despre asfaltarea unor drumuri. Începînd din anul 2000, mă chinui să primesc finanţare la proiecte care vizeză modernizarea unor drumuri comunale, alimentarea cu apă, canalizare şi construirea unor aşezăminte culturale. Aceste proiecte au fost considerate eligibile, dar nu au fost declarate finanţabile. Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, cu rădăcini în comuna Bozieni, ştie cîte drumuri am bătut la Bucureşti pentru asfaltarea a patru kilometri de drum comunal, 2,55 kilometri pe DC 81 în satul Bozieni şi 1,45 de kilometri pe DC 72 în satul Iucşa. Chiar domnul Culiţă Tărâţă a făcut lobby pentru modernizarea acestor tronsoane de drum. Am primit asigurări că primii kilometri de asfalt vor putea fi văzuţi şi în comuna noastră„, a declarat Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni.

Preşedintele CJ Neamţ a precizat că, în cazul comunei Bozieni, cei patru kilometri de drum asfaltat reprezintă doar o primă etapă. „Trebuie făcută reabilitarea drumurilor judeţene şi comunale, dacă vrem să ne dezvoltăm„, este de părere preşedintele CJ Neamţ.

Vizita în comuna Bozieni a fost o ocazie pentru Culiţă Tărâţă să treacă prin satul Iucşa, pentru a vedea stadiul lucrărilor la biserica ridicată prin contribuţia personală. „A dat asigurări că, anul viitor, de Sfîntul Dumitru, cînd este hramul bisericii, va avea loc, simultan cu sfinţirea lăcaşului de cult ctitorit de el, şi inaugurarea celor patru kilometri de drum asfaltat„, a spus primarul comunei Bozieni.

Preşedintele CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă a vizitat şi comunele Valea Ursului şi Ion Creangă. Ulterior, preşedintele CJ Neamţ s-a mai întîlnit cu primarii de la Sagna şi Horia.

Vizita prin municipiul Roman s-a încheiat la Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, unde preşedintele CJ Neamţ s-a întîlnit cu PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Discuţiile cu ierarhul au vizat, în principal, găsirea unor surse de finanţare pentru susţinerea proiectului de reabilitare şi consolidare a Spitalului Vechi din Roman, clădire de patrimoniu, în vederea atribuirii unei destinaţii cu caracter social.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • domnul culita tarata si a dat cuvantul
  in campania electorala
  ca daca iese presedintele consiliului judetean
  va turna asfalt in miron costin-branisteni/com trifesti neamt.
  eram de fata cand a promis acest lucru pe terenul de sport
  al com trifesti,spectacolul a continuat cu varul sandel,viorica macovei.
  e de laudat ca ajutat bisericile din zona(nu e singurul),
  asteptam pentru ca avem neaparata nevoie de aceasta investitie!

  multumim!