Prima paginăEducatie

Cu matematica în jurul lumii

Dimensiune text

Flaviu Crăciun (foto), elev în clasa a VI-a la „Roman-Vodă”, a câștigat premii și mențiuni la toate concursurile de matematică la care a participat. Printre premiile obținute se numără o tabără și o excursie în străinătate.

 

 

Flaviu Crăciun, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național „Roman-Vodă”, s-a dovedit a fi cel mai bun din județ dintre colegii lui de generație, la cea de-a XVI-a ediție a Concursului Național de matematică Luminamath. Pentru performanța sa, a fost răsplătit de organizatorii concursului cu o tabără de o săptămână, în care va merge în vacanța de primăvară.

Flaviu Crăciun este un obișnuit al concursurilor de matematică. Deși este abia în clasa a VI-a, el are deja în palmares premii câștigate la aproape toate concursurile la care a participat. Tot matematica l-a trimis pe Flaviu și într-o excursie de patru zile în Turcia, premiu la ediția de anul trecut a concursului Luminamath, la care s-a clasat, de asemenea, pe locul I la categoria sa de vârstă. „A fost o experiență deosebită. Am avut posibilitatea de a vizita locuri și obiective turistice despre care aflasem doar în cărți„, a spus Flaviu.

Lui Flaviu i-a plăcut dintotdeauna matematica. „Flaviu a învățat să scrie, să citească și să socotească singur, înainte de a merge la școală. Am remarcat că, încă de mic, lucra foarte ușor cu cifrele, calcula cu multă ușurință. Primul concurs de matematică l-a câștigat în clasa a III-a. Celelalte premii au venit, apoi, aproape firesc. Flaviu nu ar fi reușit să obțină aceste performanțe fără sprijinul doamnei învățătoare Camelia Manea, care i-a insuflat dorința de a lucra tot mai mult la matematică și de a participa la concursuri. Flaviu face echipă foarte bună, acum, cu profesoara de matematică de la clasă, doamna profesoară Petronela Husaru, care a reușit să-l mobilizeze foarte bine„, a spus Mihaela Crăciun, mama lui Flaviu.

Lucrez, în fiecare zi, cam două ore la matematică. Nu mi se pare prea greu, pentru că o fac cu plăcere. Îmi place foarte mult să merg la concursurile de matematică, îmi place competiția și aș vrea ca tot mai mulți colegi să iubească matematica și să participe la concursuri„, a spus Flaviu Crăciun.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0