HomeSocial

Cu ajutorul romaşcanilor, Diana Arsene a fost salvată

Diana Arsene, fetiţa de opt ani care care s-a născut cu o malformaţie la inimă, a fost operată săptămâna aceasta, iar starea ei de sănătate este foarte bună.

Diana Arsene, elevă în clasa a doua la Școala „Vasile Alecsandri” din Roman, care s-a născut cu o malformaţie congenitală la inimă, va avea, în curând o viaţă normală, la fel ca cea a colegilor şi prietenilor săi. Cu sprijinul romaşcanilor, dar, în special, a oamenilor de afaceri George Biciuşcă şi Sorin Chiriac, Diana a fost supusă unei intervenţii chirurgicale marţi, 9 decembrie, la Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie ARES din Bucureşti, iar operaţia a decurs foarte bine.

„Operaţia a avut loc marţi, iar miercuri seara ne-am întors acasă. Fetiţa se simte bine în acest moment şi sperăm că aşa va fi şi în continuare. Îi mulţumim foarte mult domnului George Biciuşcă, fără de care nu ne-am fi putut descurca. El a fost cel care ne-a dus şi prima dată la Bucureşti, pentru consult, şi care a cunoscut medicii de la această clinică de specialitate. Îi mulţumim şi domnului Sorin Chiriac, care ne-a ajutat cu o sumă foarte mare de bani. Urmează ca, peste o lună, iar apoi, peste trei, şase luni şi un an, să mergem din nou cu Diana la control şi, dacă nu vor mai apărea probleme, înseamnă că fetiţa este complet vindecată”, a spus mama Dianei.

Cheltuielile legate de operaţia Dianei şi de analizele şi investigaţiile preoperatorii se ridicau la aproximativ 7.000 de euro, bani pe care mama Dianei nu ar fi reuşit sub nicio formă să îi strângă de una singură. De aceea, pentru a o ajuta, Asociaţia Cultural Artistică Gong” şi „A&M Dance Club” au organizat un spectacol caritabil. Pe scena improvizată au urcat copii talentaţi, care au cântat, au dansat, au jucat teatru, au bucurat inimile celor prezenţi şi au adus-o pe Diana cu un pas mai aproape de o viaţă normală. În urma spectacolului, din cei 7.000 de euro, s-au strâns 11.424 de lei şi 550 de euro. Între timp, şi alţi romaşcani cu suflet mare au contribuit cu diferite sume de bani, astfel că, în final, s-a strâns suma totală pentru operaţie.

Comentarii

WORDPRESS: 0