CSM Roman, pe locul al șaptelea la Turneul final al Diviziei A

HomeSocial

CSM Roman, pe locul al șaptelea la Turneul final al Diviziei A

În acest sfârșit de săptămână s-au disputat partidele Turneului final pentru promovare al Diviziei A la handbal feminin, desfășurat la Brașov. La turneul final au participat echipele clasate pe locurile 1 și 2 în cele trei serii ale Diviziei A la finalul sezonului regulat, precum și cele mai bune două echipe de pe locul 3. Deși a terminat în seria sa pe locul al patrulea, CSM Roman a participat la Turneul final având în vedere că echipa de pe locul al doilea, a Centrului Național de Excelență Sf. Gheorghe, nu a avut drept de promovare.

Astfel, la Turneul final au luat parte: Știința București, Activ Prahova Ploiești și Unirea Slobozia (locurile 1, 2 și 4 din Seria A a Diviziei A), Corona Brașov, CSM Iași și CSM Roman (locurile 1, 3 și 4 din Seria B), CSM Deva și CSU Cluj-Napoca (locurile 1 și 2 din Seria C).

În turul preliminar al Turneului final, vineri, 12 mai, de la ora 16, CSM Roman a fost învinsă de CSM Deva, cu scorul de 23-29 (10-11). În celelalte două meciuri de clasament, disputate sâmbătă și duminică, CSM Roman a fost învinsă de CSM Iași, 21-27 (12-10), apoi a câștigat în fața Unirii Slobozia, 30-29 (16-10).

Finala a fost disputată de Corona Brașov și Știința București, gazdele impunându-se cu 41-28 (21-15). Ambele finaliste au promovat direct în Liga Națională. Echipele clasate pe locurile 3 și 4, CSM Deva și Activ Prahova Ploiești, vor disputa meciuri într-un turneu de baraj pentru promovare/retrogradare cu echipele clasate pe locurile 11 și 12 din Liga Națională – ocupate la acest moment de Dacia Mioveni și HC Zalău. Primele două clasate la turneul de baraj vor promova / rămâne în Liga Națională. Ocupantele locurilor 3 și 4 ale turneului de baraj, precum și ocupantele locurilor 5-8 de la Turneul final au dreptul să se înscrie în Liga Națională, în cazul în care una sau mai multe echipe nu se înscriu în următorul sezon.

Celelalte rezultate ale Turneului final

Vineri, 12 mai – jocuri preliminare: Știința București – CSM Iași 34-22, Activ Prahova Ploiești – Unirea Slobozia 24-23, Corona Brașov – CSU Cluj Napoca 33-21.
Sâmbătă, 13 mai, jocuri preliminare: Unirea Slobozia – CSU Cluj-Napoca 27-30, Știința București – CSM Deva 19-17, Activ Prahova Ploiești – Corona Brașov 27-29.
Duminică, 14 mai. Finala mare: Știința București – Corona Brașov 28-41. Finala mică: CSM Deva – Activ Prahova Ploiești 26-25. Loc 5-6: CSM Iași – CSU Cluj-Napoca 27-26.

 

Foto: CSM Roman

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0