Prima paginăEducatie

„Crucea în imaginația copiilor”, la Clubul Copiilor şi Elevilor

Dimensiune text

Înscrişi în concurs au fost 350 copii. Ei au reprezentat crucea, prin pictură şi desen, într-o manieră realistă. 

club 2Concursul „Crucea în imaginaţia copiilor” a ajuns la ediţia a VIII-a. Organizat de profesoara Monica Carp, de la Clubul Copiilor şi Elevilor din Roman, concursul se află în etapa de jurizare. Participanţi au fost 350 de copii, din toate judeţele ţării. Mulţi dintre ei sunt de la licee şi şcoli din Roman. „Deşi tema este comună, abordarea e diferită, multiplă şi atinge toate inelele unde s-ar putea întâlni crucea”, a declarat Monica Carp, profesor coordonator al proiectului.

Tema concursului din acest an este „Locul crucii în viaţa românului din toate timpurile şi de toate vârstele”. Copiii au trebuit să abordeze prin lucrare toate posibilităţile de identificare a locurilor sau formelor în care s-ar putea găsi crucea, ca de exemplu crucea întâlnită la răscruce de drumuri. Tehnicile de lucru folosite de copii au fost pictura şi desenul, iar prezentarea temei a fost una realistă. La concurs s-au putut înscrie copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 18 ani.

club 3„La concursul «Crucea în imaginaţia copiilor» suntem în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, Școala Gimnazială «Vasile Alecsandri», Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, cât şi cu alte şcoli şi biserici. Acţiunea festivă va avea loc la Biserica «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena», în data de 15 martie, când se sărbătoreşte crucea”, a spus Monica Carp.

La concursul „Mărţişorul românesc”, desfăşurat la sfârşitul lunii februarie, etapa de jurizare s-a încheiat. 100 de copii, din 240 de participanţi, vor primi diplome pentru cele mai bune lucrări. Lucrările au fost expuse pe holul Clubului Copiilor şi Elevilor din Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0