HomeCultural

Criticul literar Doris Mironescu, nominalizat la premiile USR

Doi scriitori nemțeni sînt nominalizați pentru acordarea premiilor Uniunii Scriitorilor din România (USR), filiala Iași.

 

 

Juriul, format din Vasile Spiridon, Nicolae Panaite, Marius Chelaru, Adi Cristi și Nicolae Corlat, a stabilit numele autorilor care ar putea primi premii, pe genuri literare. Din cele 54 de titluri analizate se află și lucrările a doi critici literari nemțeni – Doris Mironescu (Roman) și Cristian Livescu (Piatra Neamț).

Doris Mironescu (foto) a fost nominalizat la secțiunea «critică și istorie literară» pentru cartea „Viața lui M. Blecher-Împotriva biografiei”, apărută la Editura Timpul.
La secțiunea «istorie literară», juriul va alege între Cristian Livescu – cu lucrarea „Eminescu și enigmele Caietului vienez”, apărută la Editura Crigarux și Constantin Parascan – cu lucrarea „Istoria Junimii postbelice”, apărută la Editura Timpul.

Cei doi nemțeni vor ști pe 2 noiembrie dacă se vor afla printre cîștigători. Titularizările și ceremonia vor avea loc la sediul USR din Iași.

Doris Mironescu a mai fost distins în acest an cu premiul „Tînărul critic literar” în cadrul Galei Tinerilor Scriitori pentru același volum.

Comentarii

WORDPRESS: 1