Prima paginăSocial

Crește cuantumul sprijinului acordat prin programul „Bani de liceu”

Crește cuantumul sprijinului acordat prin programul „Bani de liceu”

Dimensiune text

 

 

Din această săptămână a fost majorat cuantumul sprijinului financiar acordat beneficiarilor programului național de protecție socială „Bani de liceu”. Guvernul a aprobat miercuri, 5 septembrie, un proiect de Hotărâre pentru modificarea articolului 2 din HG nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor și a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului național de protecție socială „Bani de liceu”.

Conform Ministerului Educației Naționale, începând cu noul an școlar, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar, față de 180 lei/lunar cât primea până în prezent.

De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este crescută de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală – salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată fiind stabilit, începând cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar.

„Prin indexarea cuantumului plafonului de accesare a programului la valoarea de 500 de lei inclusiv, venit brut maxim per membru de familie, Ministerul Educației Naționale estimează că numărul potențialilor beneficiari va putea crește semnificativ. În anul școlar 2017 – 2018, peste 33.057 de elevi au beneficiat de acest program. Ministerul Educației Naționale va accesa fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman pentru susținerea și continuarea programului «Bani de liceu», fonduri ce vor acoperi și cheltuielile realizate de statul român pentru perioada anilor școlari 2015-2018, în vederea acordării acestui sprijin financiar”, precizează un comunicat al Ministerului Educației Naționale.

În județul Neamț, 1.426 de elevi au beneficiat de acest program în anul școlar 2017 – 2018, cu circa 400 de beneficiari mai puțini față de anul școlar anterior, tendință descrescătoare care se păstrează în ultimii ani.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0