HomeEconomie

Crescătorii de vaci fac dosare consistente necesare subvențiilor

Crescătorii de vaci de lapte au nevoie de numeroase documente pentru a obţine subvenţiile europene.

Chiar dacă Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Neamţ nu a demarat, deocamdată, preluarea cererilor unice din sectorul zootehnic, fermierii trebuie să-şi pregătească documentele de care au nevoie pentru solicitarea subvenţiilor. În primul rând, adeverinţa emisă de medicul veterinar trebuie ataşată cererii unice de toţi crescătorii de animale, chiar dacă fermierii solicită ajutor naţional de tranziţie sau sprijin cuplat de producţie. Pentru solicitarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul lapte este nevoie de copie după dovada de înregistrare în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2014-2015, precum şi a cantităţilor de lapte livrate şi/sau vândute direct, în cazul fermierilor care nu au depus cereri în 2013 şi 2014.

De asemenea, fermierii trebuie să aibă la dosar şi adeverinţa prin care se recunoaşte statutul de crescător de bovine al solicitantului, emisă de o asociaţie a crescătorilor de bovine. În acelaşi timp, actele pentru obţinerea sprijinului cuplat la vacile de lapte conţin copia după paşaportul fiecărei vaci, dar şi dovada înregistrării în Registrul Genealogic al Rasei, cu excepţia vacilor de lapte din zonele montane, care trebuie să fie înscrise în Registrul Genealogic începând cu anul de cerere 2016.

Un alt act necesar este şi copia după contractul încheiat cu un cumpărător, valabil pentru minim şase luni, documentul fiscal care atestă livrarea laptelui sau filele din carnetul de comercializare a produselor agricole. Pentru obţinerea sprijinului cuplat la bivoliţele de lapte este necesară o copie după paşaportul fiecărei bivoliţe, iar fermierul trebuie să aibă şi adeverinţa care dovedeşte înscrierea în Registrul Genealogic al Rasei.

Comentarii

WORDPRESS: 0