Crescătorii de bovine au fost lăsați fără bani

Dimensiune text

Crescătorii de bovine au fost lăsaţi cu „buza umflată” de Ministerul Agriculturii. La nivel naţional, fermierii se pregătesc pentru un nou val de proteste, după ce au ieşit în stradă pe 2 aprilie. 

Crescătorii de bovine din zona arondată Romanului sunt revoltaţi pentru că au fost lăsaţi fără bani de Paşti. Cu toate că Ministerul Agriculturii a promis, în ultimele săptămâni, că fermierii vor avea în conturi subvenţiile pentru bovine până la Sărbătorile Pascale, promisiunile nu au fost onorate. „Au trecut mult prea multe săptămâni de când ne tot amână. Nu ştiu ce fac cei din Ministerul Agriculturii, dar situaţia nu este deloc una bună, deoarece avem nevoie de bani foarte mulţi în această perioadă. După ce că subvenţiile sunt mici, nici nu se dau la timp. Știu că au fost încurcături legate de modul în care se fac plăţile, dar asta nu este treaba noastră”, a spus un fermier revoltat.

Neoficial se vorbeşte că banii au fost viraţi prin Trezoreria Statului şi din acest motiv sumele nu au ajuns la timp, pentru că un astfel de transfer durează doar câteva zile.

La nivel naţional, fermierii se pregătesc pentru un nou val de proteste, după ce aceştia au ieşit în stradă pe 2 aprilie. Printre miile de fermieri care au participat atunci la manifestaţie s-au aflat şi reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Mioriţa” – Neamţ. Aceştia au protestat după ce negocierile cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nu au avut rezultatele scontate. În principal, crescătorii de bovine şi ovine sunt nemulţumiţi de întârzierea la plata subvenţiilor, de diminuarea subvenţiei pe cap de animal sau de lipsa unei strategii naţionale pentru producătorii mici şi mijlocii de lapte, aceştia din urmă riscând să fie scoşi de pe piaţă după eliminarea cotelor de lapte. Organizaţiile naţionale din sectorul zootehnic au anunţat, la acea vreme, că dacă nu va exista înţelegere la nivelul Guvernului, după Paşti vor merge să protesteze la Bucureşti cel puţin 10.000 de fermieri.COMENTARII

WORDPRESS: 0