Prima paginăSocialEducatie

Crescătorie de găini şi ciupercărie la „Danubiana”

Dimensiune text

Conducerea Colegiului Tehnic „Danubiana” intenţionează să înfiinţeze o microfermă, pentru a creşte veniturile şcolii.

Conducerea Colegiului Tehnic „Danubiana” intenţionează să pună  în practică, în viitorul foarte apropiat, câteva proiecte de autogospodărire, care au drept scop creşterea veniturilor proprii ale şcolii. Proiectele au fost supuse deja discuţiilor în consiliul profesoral şi urmează a fi aprobate şi în şedinţa Consiliului de Administraţie. „Am identificat deja câteva spaţii nefolosite, sunt nişte anexe, clădiri mai vechi, destul de degradate, dar care pot fi reparate şi cărora li se poate da o întrebuinţare. Am discutat aceste aspecte cu colegii şi există câteva iniţiative care pot fi puse în practică. Am propus înfinţarea unei ciupercării şi a unei crescătorii de păsării, găini, prepeliţe. Nu intenţionăm să înfiinţăm o fermă în adevăratul sens al cuvântului, cu producţie foarte mare. Produsele obţinute vor deservi, în primul rând, cantina şcolii, pentru a îmbunătăţi meniul de care beneficiază copiii, fără costuri suplimentare. Surplusul îl vom vinde, banii obţinuţi urmând a fi folosiţi pentru reparaţiile de care avem nevoie în şcoală, pentru dotarea claselor”, a spus profesorul Leonard Vacaru, directorul Colegiului Tehnic „Danubiana”.

Citește și:   Vreme deosebit de rece și vânt puternic, până la finalul săptămânii

Ciupercăria şi crescătoria de păsări nu sunt primele afaceri prin care se aduc bani în „buzunarul” şcolii, la „Danubiana”. Elevi de la câteva şcoli din preajma Colegiului Tehnic „Danubiana” mănâncă în pauza mare cornuri şi alte produse de patiserie coapte de elevii de la „Danubiana” în laboratorul propriu. „Avem încheiat deja un parteneriat cu câteva şcoli din apropiere, cu Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă, şcoala şi liceul din Pildeşti şi şcoala din Cordun, conform căruia livrăm în pauza mare, în aceaste şcoli, produse de patiserie din laboratorul propriu. Am obţinut toate avizele necesare în acest scop. Practic, reuşim să îmbinăm nevoia de practică a elevilor cu necesitatea de a obţine fonduri proprii. Avem în şcoală elevi care studiază comerţ, care fac tehnica servirii, tehnologie alimentară. Aceşti elevi sunt implicaţi în realizarea şi comercializarea produselor, în orele de practică. Sumele obţinute nu sunt foarte mari, se acoperă în primul rând costurile materiei prime, pentru ca elevii să poată lucra în continuare”, a spus directorul Leonard Vacaru.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0