Creşă pentru copiii de până la trei ani

HomeSocial

Creşă pentru copiii de până la trei ani

 

cresa21cProfesorul Roxana Iorga, preşedintele Organizaţiei de Femei a PNL, susţine că o prioritate a echipei liberale o reprezintă înfiinţarea unei creşe pentru copiii de până la trei ani. Proiectul în sine vine ca urmare a solicitării părinţilor care nu se pot întoarce la muncă pentru că nu au cu cine să-i lase pe cei mici.

„Din discuţiile cu oamenii, am creionat mai multe proiecte. Eu m-am ocupat de domeniul educaţie, acolo unde am gândit proiecte pe categorii de vârste. Un mare proiect pus pe picioare este cel al reabilitării căminului din Smirodava, pe fonduri europene, care să fie transformat în creşă, într-un cămin pentru copiii de până la trei ani. Este o problemă în Roman, pentru că părinţii care au copii mici nu pot pleca cu ei la serviciu şi nici nu se pot întoarce la serviciu pentru că nu au cu cine să-i lase pe  cei mici”, a declarat profesor Roxana Iorga.

Întrebată dacă nu Ministerul Educaţiei ar trebui să se implice şi să înfiinţeze grădiniţe sau creşe, Roxana Iorga spune că demersurile sunt făcute către forurile decizionale, astfel încât, atunci când vor veni şi avizele, creşa să înceapă să devină funcţională. „Fondurile vin foarte greu. Noi putem face demersurile, iar proiectul este gata. Decât să aşteptăm ca cei de la Minister să ne întrebe dacă vrem o creşă, mai bine mergem noi şi le batem la uşă cu proiectul gata”, a mai spus profesorul Iorga.

Roxana Iorga spune că şi pentru elevii mai mari sunt gândite proiecte care vizează modernizarea unităţilor şcolare, inclusiv a terenurilor de sport.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0