Creșa din Smirodava va fi extinsă și modernizată cu fonduri europene

HomeSocial

Creșa din Smirodava va fi extinsă și modernizată cu fonduri europene

 

 

Administrația publică locală anunță că proiectul „Creşterea eficienţei energetice a clădirii publice din Municipiul Roman, strada Smirodava, numărul 28” a trecut în etapa de contractare. Astfel, după ce se va semna contractul și se vor organiza licitațiile, clădirea în care funcționează creșa din Smirodava va fi reabilitată. Pe lângă fondurile europene câștigate prin acest proiect, Primăria municipiului Roman va investi și bani din împrumutul bancar pentru modernizarea clădirii.

Prin implementarea acestui proiect se vor realiza lucrări de izolare termică hidroizolare, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru prepararea, distribuţia şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare şi climatizare, precum şi achiziţionarea şi instalarea echipamentelor aferente şi utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii publice din strada Smirodava nr. 28 din Roman. Valoarea totală a proiectului este 9.324.123,59 lei, din care suma eligibilă este 4.135.683,65 lei (inclusiv TVA). Investiţia va fi finanţată astfel: 98% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului (4.052.969,91 lei) din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat (finanţare nerambursabilă); 2% din totalul cheltuielilor eligibile (în sumă de 82.713,74 lei) şi cheltuielile neeligibile (în sumă de 5.188.439,94 lei) din bugetul local al Municipiului Roman, reprezentând cofinanţarea proiectului.

Pentru creșterea eficienței energetice a creșei din Smirodava, ce va conține inclusiv partea de dotare, se vor aloca peste 5 milioane de lei din împrumutul bancar contractat de Primărie, de 10 milioane de euro.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0