Prima paginăActualitate

Corpul B al CNRV va fi funcţional în acest an şcolar

Corpul B al CNRV va fi funcţional în acest an şcolar

Dimensiune text

 

CNRV Corp BAutorităţile locale anunţă că, până pe 7 septembrie, corpul B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă” (CNRV) va putea fi inaugurat şi, astfel, liceenii şi cadrele didactice s-ar putea bucura de spaţiul modernizat. Singura problemă rămasă este cea a mobilierului, dar administraţia locală spune că ar putea găsi unele soluţii.

Conducerea Primăriei Roman a efectuat o ultimă vizită la obiectiv la finele săptămânii trecute, existând premisele ca acest corp de clădire să poată fi funcţional odată cu începerea noului an şcolar.

„Încercăm să rezolvăm problema mobilierului. Am încercat prin Inspectoratul Școlar, dar nu a putut să ne ajute şi, pe principiul că «te duci în sat şi dai de ştire, vii acasă faci cum poţi», vedem ce mai au ei, încercăm să îi mai ajutăm şi noi şi în această săptămână, pentru a rezolva măcar o parte din mobilier”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Reamintim faptul că acest corp de clădire este închis de mai bine de zece ani, fondurile pentru reabilitare fiind puţine şi venind destul de rar, însă anul trecut s-a reuşit accesarea de fonduri europene care, practic, au salvat clădirea de la prăbuşire. Numai în ultima tranşă de finanţare, în acest imobil s-au investit peste 5,1 milioane de lei. Din păcate, sarcina dotării corpului B al CNRV cade pe umerii administraţiei locale, cea care, de mai bine de opt ani, a preluat administrarea imobilelor din domeniilor învăţământ şi sănătate.

 

Foto: CNRV / facebook / prof. Florin Moldovanu

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mobilier se poate folosi de la scolile dezafectate deoarece o parte este in stare buna.Era bine daca era nou si mobilierul dar cred ca conducerea scolii nu v-a pune PRESIUNE pe parinti pt a suporta ei dotarea.
    Deja o serie de diriginti am inteles ca au facut „APEL”la copii si parinti pt. a-si cumpara mobilierul pt. clasa.Cei care cumpara mobilierul vor fi repartizati prioritar in noul corp.Primaria ce parere are despre aceasta situatie????????Sau o incurajeaza???????????