Prima paginăSocial

Copilul găsit în parc va merge la un asistent maternal

Dimensiune text

Bebeluşul de numai două săptămâni este sub tratament la spital. După ce va termina tratamentul, va merge la un asistent maternal.

Poliţiştii continuă cercetările în cazul copilului de numai două săptămâni care a fost găsit pe o bancă din Parcul Municipal Roman săptămâna trecută. Până în acest moment, nu au reuşit să dea de urma mamei acestuia, iar bebeluşul se află, în continuare, la secţia de Neonatologie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

„Copilul este îngrijit în secţia de Neonatologie. Este sănătos, se simte bine, însă, deocamdată, va mai sta în spital”, a precizat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al Spitalului Roman.

Tratamentul care i se administrează copilului va continua până joi,  atunci când micuţul va fi preluat de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ, în regim de plasament de urgenţă, şi va fi încredinţat unui asistent maternal, până la identificarea celor mai bune soluţii pentru dezvoltarea copilului într-un mediu propice.

„Copilul mai are de luat tratament până joi, iar după aceea, dacă nu primim niciun răspuns din partea Poliţiei, îl vom prelua şi îl vom plasa în grija unui asistent maternal. Dacă, între timp, va fi găsită mama, aceasta va beneficia de un program de consiliere şi va fi supusă unei anchete, pentru a se stabili din ce motiv şi-a abandonat copilul şi dacă are condiţii să îl crească”, a afirmat Alina Chiriac, asistent social în cadrul DGASPC Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • oare,aceasta individa,poate fi numita mama,cuvantul cel mai scump pe lume,daca era ,,mama,,nu-si abandona pruncul ptr.nimic in lume,nici animalele nu-si abandoneaza pui,ba din contra ii apara sa nu le faca cineva RAU.