Copil cu malformație cardiacă de la Complexul „Romanița”, operat cu succes

HomeSanatate

Copil cu malformație cardiacă de la Complexul „Romanița”, operat cu succes

 

Un băiat în vârstă de 12 ani, rezident al Complexului de Servicii „Romanița” Roman, care avea nevoie de o intervenția chirurgicală de corectare a malformației cardiace de care suferă, a fost operat cu succes, iar starea lui este foarte bună, informează reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț.

Operația a avut loc la mijlocul săptămânii trecute, fiind efectuată de o echipă complexă de specialiști în chirurgie cardiacă-pediatrică din cadrul Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași și de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală.

La scurt timp după operație starea băiatului s-a îmbunătățit foarte mult, saturația în oxigen, care anterior intervenției era de doar 40%, ajungând acum la peste 80%, aproape de normal. Micul pacient va mai sta câteva zile în spital după care va fi transferat la Spitalul „Sfânta Maria” Iași pentru monitorizarea post-operatorie.

„Copilul suferă încă de la naștere de o malformație cardiacă severă – tetralogie Fallot -, iar mama sa nu l-a mai putut îngriji, astfel încât acesta a intrat în sistemul de protecție, la vârsta de doi ani, fiind în plasament rezidențial la Centrul pentru Copii cu Dizabilități «Romanița» Roman, mama păstrându-și însă toate drepturile părintești. În anul 2014, copilul a avut şansa să fie operat de o echipă medicală din Israel, însă mama a refuzat. În iulie anul acesta, copilul a fost internat din nou în Spitalul «Sfânta Maria» Iași iar medicii au considerat că se impune intervenția chirurgicală, motiv pentru care a fost cerut din nou acordul mamei. Aceasta era plecată în Italia și a fost mai greu de găsit, dar, în urma discuțiilor purtate direct cu medicii curanți ai copilului, mama și-a dat acordul scris, operația fiind un succes. Chirurgii nu exclud, însă, necesitatea unor noi intervenții în viitor, dar deocamdată starea micuțului s-a ameliorat semnificativ”, mai precizează reprezentanții DGASPC Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0