Prima paginăCultural

„Copiii povestesc” la Muzeul de Artă

Dimensiune text

Preșcolarii de șase ani din comuna Ion Creangă au realizat o expoziție de desene.

 

Foto: Învățătorul Gică Apăvăloaie

 

Expoziția temporară „Copiii povestesc”, găzduită de Muzeul de Artă din Roman, a fost apreciată de toți vizitatorii care au trecut pragul instituției de cultură romașcană. Vernisajul acestei expoziții de desene, ai cărei protagoniști au fost preșcolarii de șase ani din comuna Ion Creangă, a fost făcută de învățătorul școlii Averești, Gică Apăvăloaie.
„Nu am impus copiilor o anumită tematică sau tehnică de lucru. Singurul lucru de care au trebuit să țină seama a fost să realizeze o construcție echilibrată, iar zona de interes să fie centrul foii”, a explicat învățătorul Gică Apăvăloaie.

Copilăria a fost tema predilectă a micilor expozanți. „Lumea animală și vegetală, despre care au aflat informații la celelalte activități școlare, ceea ce au văzut sau visat, au devenit puncte de plecare în realizarea desenelor”, a spus învățătorul.

Familia este o altă temă pe care copiii au reprezentat-o prin desene. „Lucrările copiilor dezvăluie mult din ce se petrece în viața și sufletului lor. Dragostea cu care unii dintre copii sunt înconjurați este reflectată și în desenele lor, unde frații, surorile și grupul de joacă devin teme ale creațiile lor. Unul dintre copii a reprezentat o casă, semn că familia îi lipsește foarte mult. Provine dintr-o familie monoparentală, care nu-i oferă stabilitate. În lucrarea lui se observă utilizarea foarte frecventă a culorilor închise, în special a negrului, care arată zbuciumul interior al copilului”, spune învățătorul.

Indiferent de tema aleasă, preșcolarii din comuna Ion Creangă rămân cei mai mici expozanți din istoria Muzeului de Artă din Roman.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0