Prima paginăSocial

Copiii instituționalizați pot fi luați acasă de Paşti

Dimensiune text

Nemţenii cu suflet mare, care doresc să facă o bucurie unui copil aflat într-un centru de plasament, pot face o cerere să ia un astfel de copil acasă în perioada Paştelui, pentru a-l face să simtă atmosfera sărbătorilor pascale în sânul unei familii. 

În următoarea perioadă, locuitorii din judeţul Neamţ care vor să readucă zâmbetul pe chipurile copiilor instituţionalizaţi, aflaţi în centrele de plasament din judeţ, pot să ia acasă, pentru câteva zile, în familia lor, un copil.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ oferă posibilitatea familiilor din judeţ să ia acasă, în perioada sărbătorilor pascale, unul sau mai mulţi copii instituţionalizaţi. Cei interesaţi de a lua acasă un copil aflat într-un centru de plasament din judeţ trebuie să depună la sediul DGASPC o solicitare în acest sens. În urma solicitării, în care se va specifica vârsta copilului pe care familia vrea să-l „adopte”, pe termen limitat, reprezentanţii instituţiei vor realiza o anchetă socială, pentru a constata dacă solicitanţii întrunesc condiţiile materiale necesare. Cererea va fi însoţită de documente care atestă garanţiile morale şi materiale necesare îngrijirii unui copil. Printre actele solicitate de instituţie se mai numără: documentele de stare civilă, certificate de cazier judiciar, adeverinţe medicale eliberate de medicul de familie, un angajament şi declaraţia de confidenţialitate.

Din bunăvoinţa unor familii cu inimă mare, anul trecut, cinci copii din centrele de plasament din Neamţ au petrecut sărbătorile în sânul unei familii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0