Copiii din Săbăoani îl readuc pe Vasile Alecsandri în actualitate

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani organizează, în acest an, cea de-a patra ediție a Concursului național de creație pentru elevi „Mărgăritărele pentru suflet”.

 

 

Concursul – care are, în acest an, un invitat special, actrița Draga Olteanu Matei, și o secțiune specială, interpretare, introdusă ca urmare a numărului mare de participanți de la edițiile anterioare – este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Casa Corpului Didactic Neamț, Primăria Săbăoani, Parohia „Sfîntul Mihail Arhanghelul” Săbăoani, Grădinița „Sfînta Ana” din Săbăoani, Casa memorială „Vasile Alecsandri” din Mircești și Librăria „Vasile Alecsandri” din Roman.

Edițiile anterioare ne-au convins că elevii noștri dețin resurse nelimitate de creativitate și sensibilitate și vibrează la orice provocare spirituală din partea noastră, încît continuarea acestui proiect devine firească. Apreciem participarea numeroasă și implicarea din primele trei ediții și îi invităm pe toți participanții să dea frîu liber imaginației și să ne surprindă în mod plăcut și la această ediție, transmițîndu-ne din energia și sensibilitatea lor, asemenea unor mărgăritărele înmiresmate care se deschid către natură„, a spus profesoara Liliana Gligor, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”.

 

 

Concursul se adresează copiilor, de la preșcolari la elevi de liceu, invitați să reactualizeze creația lui Vasile Alecsandri, patronul spiritual al școlii. Tema propusă în acest an este „Florile sînt poeziile pămîntului”. Pe această temă, preșcolarii sînt invitați să realizeze colaje și creații plastice, elevii din clasele mici – compuneri, poezii, desene și picturi, iar elevii de liceu – eseuri. Secțiunea nou-introdusă este cea de interpretare, pentru toate categoriile de vîrstă. Festivitatea de premiere va avea loc pe 4 mai, fiind precedată de deschiderea expoziției realizate cu lucrările plastice trimise.


COMENTARII

WORDPRESS: 0