Prima paginăSocialEducatie

Copiii din Gherăeşti, viitorii candidaţi ai Școlii de Artă

Dimensiune text

Cinci profesori de muzică de la Școlile de Artă din Roman şi Piatra Neamţ fac cursuri de pregătire la diferite instrumente.

20 de elevi ai Școlii Gimnaziale din localitatea Gherăeşti fac cursuri cu profesorii de muzică de la Școala de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman. Acţiunea se derulează în cadrul unui proiect încheiat între cele două instituţii de învăţământ, intitulat „Magia instrumentelor muzicale”, având ca partener şi parohia romano-catolică din localitate. „Este un experiment pe care l-am început în luna noiembrie. În acest proiect suntem prinşi patru profesori de muzică de la Școala de Artă «Sergiu Celibidache» din Roman şi unul din Piatra Neamţ. Intenţia noastră este aceea de a descoperi copii talentaţi care vor dori să urmeze Școala de Artă”, a precizat profesorul Viorel Vanzariuc, directorul Școlii de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman.

muzica1În fiecare zi de vineri, după programul de la şcoală, copiii petrec încă trei ore în clasă pentru a pătrunde tainele studiului unui instrument muzical – vioară, trompetă, flaut sau nai. „Am ales copiii din Gherăeşti pentru că în comună a existat o fanfară pe care preotul satului doreşte să o revitalizeze. Copiii sunt dornici de a studia, sunt foarte serioşi şi nu lipsesc de la cursuri, însă progresele sunt mici, deoarece timpul nu ne permite să facem mai multe ore de pregătire pe săptămână. Nu putem lucra cu ei individual, aşa cum se întâmplă la Școala de Arte, ci pe grupe, ceea ce înseamnă că timpul alocat unui copil este destul de mic. La finalul acestor cursuri vom face o selecţie. Dacă dintre cei aleşi vor dori să urmeze cursurile Școlii de Arte, înseamnă că scopul nostru a fost atins. Pe de altă parte, faptul că aceşti copii au ales să-şi ocupe timpul cu studiul muzical este de apreciat, având în vedere că actuala generaţie este mai preocupată de calculator şi de joacă decât de studiu”, a spus directorul Viorel Vanzariuc.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0