HomeSocial

Copiii defavorizați, în atenția UNICEF

O delegație UNICEF România a monitorizat un proiect de sprijinire a copiilor din mediul rural. Proiectul este în al doilea an de implementare în șapte comune din zona Romanului.

 

 

Aproape 3.000 de copii din zona Romanului provin din familii sărace, nu au acte de identitate și nu sînt în evidența serviciilor de asistență socială. Aceasta este statistica realizată de UNICEF România, în urma implementării în județul Neamț a unui proiect denumit „Sprijinirea copiilor invizibili”.
O delegație condusă de Edmond McLoughney, reprezentantul UNICEF în România, a fost prezentă la Piatra Neamț, la sfîrșitul lunii martie, pentru a se întîlni cu prefectul județului.

Întîlnirea a fost prilejuită de continuarea proiectului „Sprijinirea copiilor invizibili” în opt comune din Neamț. Proiectul, care a fost inițiat în anul 2011 și continuă în acest an, are ca obiectiv suplimentarea capacității autorităților locale de a se implica și de a susține protecția copiilor, sănătatea, educația acestora prin angajarea a cîte o persoană cu atribuții de asistent social la nivelul a opt comune din județul Neamț. În acest proiect dedicat prevenirii separării copilului de familie, s-au avut în  vedere în special zonele rurale deficitare în asigurarea serviciilor sociale. Primăriile implicate și în acest an sînt Bahna, Boghicea, Oniceni, Dragomirești, Români, Săbăoani, Tămășeni și Bîra.

Doresc să transmit aprecierile mele pentru implicarea de care au dat dovadă autoritățile locale și județene. În cadrul acestui proiect  au fost identificați 3.000 de copii care au nevoie de sprijin, copii care provin din familii sărace, din zone rurale, nu au acte de identitate și, de aceea, nu se află în evidența serviciilor sociale. Acești copii nu merg la școală și riscă să ajungă în sistemul de protecție socială. Noi  lucrăm pentru ca acești copii să devină vizibili și să rămînă în mediul lor familial„, a declarat Edmond McLoughney.

Comentarii

WORDPRESS: 0