Prima paginăSocial

Copiii cu autism au fost „adoptaţi” de vedete

Dimensiune text

Beneficiari sunt copiii din Asociaţia Betania din Bacău şi ai Centrului Delfinul din Roman. Acţiunea s-a bucurat de sprijinul Ambasadei Olandei la Bucureşti.

Ilie Năstase, Mirabela Dauer, Ionel Dănciulescu, împreună cu alte 15 persoane cunoscute au „adoptat” virtual, pentru trei luni, copii cu autism, în cadrul programului RAFA (Raising Awareness For Autism), iniţiat de Asociaţia „Betania” din Bacău şi Centrul „Delfinul” din Roman, în parteneriat cu Ambasada Olandei la Bucureşti.

„Am plecat de la premisa că autismul nu este o boală. Este o situaţie la ameliorarea căreia putem contribui. Autismul este maleabil, perfectibil către normalitate, lasând loc posibiltăţii de comunicare. Dar am avut în vedere şi necesitatea creşterii gradului de conştientizare în rândul populaţiei”, a declarat Andre Muit, preşedintele olandez al Asociaţiei Betania.

Potrivit acestuia, „toţi trebuie să ştim ce este autismul, să înţelegem faptul că părinţii copiilor cu autism au nevoie de un sprijin nu neapărat bănesc”. „Asta pentru că statutul nostru de oameni ne obligă să fim alături celor care suferă de autism şi să le acordăm şansa de care au atât de multă nevoie”, a mai precizat Andre Muit.

Ilie Năstase, Mirabela Dauer, Ionel Dănciulescu, cărora li s-au adăugat soliştii Alessia, Raluk, Raoul, fotbaliştii Rică Neaga, Cătălin Munteanu, realizatorul TV Gabi Jugaru, Eveline Păuna, Iulia Zgripcea, Florentin Bratu, Valentin Butnaru, Sorin Mărcuş, Iulia Dohmen, Olivia Păunescu, Ionuţ Ruscior, Florentina Opriş, vor urmări, zilnic, prin intermediul Internetului, activitatea copilului „adoptat”, dialogând cu părinţii săi ori cu reprezentanţii Asociaţiei Betania.

Părinţii adoptivi se vor interesa de necesităţile copilului cu autism, dar se vor informa sau vor dezbate pe reţele de socializare şi problematici privind autismul. Personalităţile publice care au consimţit să participe la campania RAFA vor posta mesaje, informându-şi, astfel, fanii ori prietenii cu privire la progresele şi activitatea copilului „adoptat”.

„Prin diseminarea acestor mesaje ale persoanelor publice în cadrul reţelelor de socializare va creşte gradul de conştientizare asupra problematicii autismului. Oamenii vor afla mai multe despre autism, cum poate fi ameliorat, cum le putem fi alături copiilor care suferă de autism. Sperăm ca, prin această iniţiativă, din ce în ce mai mulţi români să afle ce este autismul şi să susţină cauza acestor copii”, a mai precizat preşedintele Asociaţiei Betania din Bacău.

Vedetele care au „adoptat” copii cu autism nu au nicio obligaţie materială, se implică doar afectiv şi participativ, consumă doar timp şi sentimente, arată că le pasă.

COMENTARII

WORDPRESS: 0