HomeSocialEducatie

Copii opăriţi din neatenţia părinţilor

Doi copii au fost aduşi la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Roman cu arsuri de gradurile II şi III, cauzate de opărirea cu lichid fierbinte.

Duminică seara, la ora 18.37, la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Roman a fost adusă o fetiţă de numai cinci ani, din localitatea Nistria, comuna Boghicea, care avea multiple arsuri la mâna stângă şi pe partea stângă a pieptului, cauzate de opărirea cu apă fierbinte. „Pacienta a fost diagnosticată cu arsură termică grad II-III, pe 15% din suprafaţa corporală (membrul superior stâng şi hemitorace stâng), cu lichid fierbinte, după care a fost transferată la Spitalul «Sfânta Maria» din Iaşi”, a declarat medic Letiţia Damoc, managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ. Primarul comunei Boghicea a putut oferi mai multe detalii despre caz. „Fata era, în momentul respectiv, acasă, cu mama şi bunica ei. Pe sobă se afla o oală cu apă care era pusă la fiert. Într-un moment de neatenţie a rudelor, fata s-a opărit la mâna stângă şi pe partea stângă a pieptului”, a declarat Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Tot în aceeaşi perioadă a fost adus la Centrul de Primiri Urgenţe încă un copil, de şase ani, care avea arsuri de gradurile II şi III, din cauza că s-a opărit cu lichid fierbinte, şi care a fost, ulterior, transferat la Spitalul «Sfânta Maria» din Iaşi.

Fiind vorba de cazuri petrecute în familie, dintr-o simplă clipă de neatenţie, şi nu din cauza unor neglijenţe repetate, nu a fost necesară intervenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Comentarii

WORDPRESS: 0