Prima paginăSocialEducatie

Contractul de finanţare pentru corpul B al CNRV, semnat peste două luni

Dimensiune text

ADR Nord-Est explică întârzierea din cauza modificărilor legislative din 11 septembrie și a numărului mare de proiecte.

Lucrările la corpul B de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” vor putea începe peste două luni. Reprezentanţii administraţiei locale au depus un proiect, în luna iulie, la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est. Proiectul a fost acceptat spre finanţare prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013, condiţia fiind ca beneficiarii proiectului să cheltuie banii până la sfârşitul anului 2015. „Am fost anunțat printr-o adresă că cererea de finanţare a fost acceptată şi voi fi chemat pentru a semna contractul de finanţare. Sper, cât de repede, să-i adun pe constructori şi ei să fie pregătiţi pentru ca, în momentul în care va fi semnat contractul, lucrările să înceapă. Se pare că aceste lucruri se vor semna, undeva, prin octombrie, la debutul campaniei electorale”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, îngrijorat că lucrările vor începe mai târziu cu două luni.

proiect 02Reprezentanţii ADR Nord-Est spun că verificarea documentelor necesită timp. „Proiectul de la Roman se află în etapa de contractare, respectiv de verificare a documentaţiei în vederea transmiterii spre avizare la Autoritatea de Management (AM) POR. Având în vedere ultimele modificări ale Ordinului privind aprobarea categoriilor de cheltuieli eligibile pentru prezentul apel de proiecte comunicate de către AM POR în data de 11 septembrie, sub incidenţa cărora intră şi proiectul menţionat, în perioada următoare vor fi transmise clarificări în acest sens Primăriei Roman”, a afirmat Vasile Asandei, director al Direcţiei Juridice şi de Resurse Umane din cadrul ADR Nord-Est.

Reprezentantul ADR Nord-Est a precizat că nu se poate spune cu precizie data semnării contractului, din cauza numărului mare de proiecte care se află în etapa de contractare, dar că, probabil, acest lucru va avea loc în următoarele două luni.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0