Continuă plantările de puieți și de flori în Roman

HomeSocial

Continuă plantările de puieți și de flori în Roman

 

În această perioadă, reprezentanții Primăriei Roman continuă plantările de puieți pe aliniamentele stradale din municipiu, până acum fiind sădiți peste 600 de pomi, precum și amplasarea de jardiniere cu flori pe bulevardul Roman Mușat, a anunțat primarul Lucian Micu, acesta făcând un apel la romașcani pentru a avea grijă de puieții plantați în oraș.

„Peste scurt timp, măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului se vor relaxa și vom putea ieși din case nu doar pentru urgențe, ci vom putea să ne și plimbăm, să ne bucurăm cu adevărat de primăvară și tot ceea ce ne oferă natura. Bine, toate cu respectarea distanței sociale și a celorlalte obligații care ne-au făcut și până acum să ne ferim de îmbolnăvire. Așa cum îmi propusesem încă de la începutul anului, am început deja de mai bine de o lună să îmbogățim natura din oraș cu florile și arborii pe care-i creștem în serele Primăriei. Am plantat deja aproape toți cei 600 de arbori – din speciile pin negru, mesteacăn, platan, catalpa, lampion, tei și magnolii – în mai multe zone ale orașului.

Din păcate, unii oameni nu au înțeles nimic din eforturile noastre și din grija pe care ar trebui să o purtăm mediului înconjurător – cel care ne-a lipsit așa de mult în această perioadă – și au rupt arborii plantați pe aliniamentul străzii Ștefan cel Mare – E85. E trist că și printre noi există astfel de persoane otrăvitoare.

Dar, noi ne gândim la toți ceilalți, cei mulți și iubitori ai frumosului. De astăzi, pe centrul orașului, de la «2 Măgari» și până la Bibliotecă, am început să amplasăm jardiniere cu petunii și arbori ornamentali. Mulți dintre arborii de tuia de pe centru nu rezistă din cauza faptului că rădăcinile nu se bucură de pământul de care au nevoie. În aceste jardiniere, vor putea crește în voie și se vor lăsa admirați de cei care iubesc natura. Am încredere că, ușor ușor, vom reuși să păstrăm tot ceea ce se face și că nu vom mai permite oamenilor rău intenționați să facă rău orașului nostru! Să ne bucurăm împreună de natura sănătoasă și vie, care ne oferă oxigen și energie pentru viață!”, a transmis primarul Lucian Micu.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0