Prima paginăActualitateNeamt

Consiliul Județean vrea să verifice cheltuielile ApaServ

Dimensiune text

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ vor să ştie cum au fost cheltuiţi banii europeni, în cadrul Proiectului Major aflat în derulare. Implementarea în judeţul Neamţ a Proiectului Major, în valoare de 107 milioane de euro, stârneşte, în continuare controverse. Reprezentanţii CJ Neamţ, acţionarul majoritar al companiei ApaServ, susţin că au nevoie de un raport cu privire la activitatea companiei de implementare a proiectului european.

„Am întrebat dacă s-a trimis un raport către organizaţia de implementare, către organismul de implementare care, de fapt şi de drept, trebuie să facă, să controleze cum au fost cheltuite sumele. După ce ApaServ trimite acest raport către organismul de implementare de la Bacău şi, apoi, după ce de la dumnealor vine acest raport, organismul îşi va intra în drepturi şi va vedea cum au fost cheltuiţi banii”, a spus Radu Tudorel, consilier judeţean PSD şi membru în AGA a ApaServ.

Consilierul judeţean a adăugat că vrea să ştie dacă există riscul unor corecţii în cadrul proiectului. „Evident că şi noi putem face, şi facem de fiecare dată, cerinţe către conducerea ApaServ, să ne spună cam cum stăm cu fazarea. Chiar a fost o discuţie destul de lungă pe această temă, urmând să vedem care sunt implicaţiile financiare în ceea ce priveşte ApaServ, datorită faptului că a fost realizată sau nu fazarea sau că proiectele au fost integral realizat”, a precizat consilierul judeţean.

ApaServ a contestat în instanţă corecţii pe care le-a primit din partea autorităţii de management. Procesele nu s-au finalizat şi nu se poate şti, în lipsa unei hotărâri definitive, dacă ApaServ va plăti penalităţi pentru modul în care s-a ocupat de proiect sau nu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0