Prima paginăActualitate

Consiliul Judeţean se pregăteşte să angajeze un county manager

Consiliul Judeţean se pregăteşte să angajeze un county manager

Dimensiune text

 

CJ Consiliul Judetean siglaPe modelul administraţiilor moderne, şi la Consiliul Judeţean se fac pregătirile pentru angajarea unui administrator public. La Primăria Roman, funcţia similară, de city manager, este activă de acum opt ani, pe post fiind angajat Ovidiu Bojescu.

Cei interesaţi trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă în domeniul ştiinţe economice sau ştiinţe administrative, vechime în specialitatea studiilor de minim zece ani, studii de masterat sau studii postuniversitare în domeniul management ori în specialitatea studiilor, vechime în funcţii publice de minim doi ani şi alte abilităţi, calităţi şi aptitudini, inclusiv disponibilitatea pentru program flexibil.

Ocuparea postului se va face prin concurs, pe perioadă determinată fiind făcută angajarea, dar nu mai mult decât durata mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean.

Cel care va prelua funcţia va avea şi mai multe standarde de performanţă impuse, cum ar fi un număr minim de cinci proiecte de investiţii, un număr de măcar 20 de achiziţii publice programate şi nici nu ar trebui să bifeze mai mult de cinci achiziţii contestate. Salariul de bază al administratorului public va fi stabilit de preşedintele Ionel Arsene, în conformitate cu legislaţia în vigoare, dar acesta nu poate fi mai mare decât indemnizaţia preşedintelui de Consiliu Judeţean.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0