Consiliul Județean Neamț: „La podul de la Luțca se lucrează intens”

HomeSocial

Consiliul Județean Neamț: „La podul de la Luțca se lucrează intens”

Unul dintre cele mai ample proiecte pe care le derulează Consiliul Județean (CJ) Neamț în prezent, în zona Roman – Sagna, este la Luțca, pe drumul județean DJ 207A, acolo unde se modernizează podul de peste Siret. Acesta este unul dintre cele mai mari poduri hobanate din țară, având o lungime de 216 metri, iar din primăvara anului trecut a intrat în reparații. Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, informează reprezentanții CJ Neamț.

Este o lucrare complexă, în cadrul căreia până acum au fost curățate armăturile cu tratament antirugină, s-au acoperit fisurile din interiorul și exteriorul grinzilor casetate și s-a îndepărtat betonul alterat din zona hobanelor rămase. De asemenea, s-au montat lamele de carbon pentru preluarea eforturilor de întindere și s-a lucrat intens la intrările și ieșirile de pe pod, la turnarea betonului de tip ușor pentru egalizarea suprafeței de rulare, a plăcii de suprabetonare armată și a stratului de asfalt special.

„Știu că sunt foarte mulți oameni care așteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrării. Asigur pe fiecare în parte că se lucrează cât de mult se poate pentru a fi respectat graficul de execuție. Urmăresc îndeaproape lucrarea, pentru că și eu vreau să se termine, dar intervențiile nu sunt deloc simple!

Le mulțumesc tuturor celor implicați în derularea proiectului și, nu în ultimul rând, echipelor care lucrează în această perioadă de vară toridă. Trebuie, însă, cu toate sacrificiile, să terminăm proiectul în cât mai scurt timp posibil! Imaginile realizate la fața locului sunt elocvente în privința avansării lucrării!

Din vara anului trecut, podul a intrat în reparații, capitale. El nu a fost modernizat niciodată de când a fost construit, în perioada anilor 1965 – 1970 și vreau să cred că după această investiție derulată de Consiliul Județean, podul va rezista foarte bine încă 50 de ani.

Monitorizez cu maximă atenție proiectul, pentru că vreau să mă asigur că se respectă toate cerințele prevăzute în contract. Așa procedez în cazul tuturor investițiilor pe care le derulează CJ Neamț, pentru că îmi doresc să se lucreze în cele mai bune condiții“, a declarat Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Foto: CJ Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0