Prima paginăNeamt

Consilierii județeni au găsit soluții și bani

Dimensiune text

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă ordinară sâmbătă. Aceştia au de votat două proiecte importante pentru judeţ: bugetul şi împrumutul de 40 de milioane de lei.

 

 

Ședinţa de Consiliu Judeţean de sâmbătă are toate şansele să devină una dintre cele mai lungi din istoria acestei instituţii. Pe ordinea de zi sunt doar nouă proiecte de hotărâre, inclusiv punctul „diverse”, dar cel puţin două proiecte vor stârni discuţii aprinse. Este vorba despre proiectul în care se cere votul consilierilor judeţeni pentru aprobarea bugetului judeţului Neamţ şi de proiectul privind accesarea unei finanţări rambursabile, pentru ca instituţia Consiliului Judeţean să poată continua proiectele europene începute. Proiectul privind împrumutul este pentru a şasea oară în atenţia consilierilor judeţeni, dar nici acum se pare că nu a fost găsită formula potrivită pentru a fi agreată de toţi consilierii din plenul Consiliului Judeţean.

„Sâmbătă, în plenul şedinţei, vom propune, probabil, un amendament. Vom cere ca maturitatea liniei de finanţare să fie până la finalul mandatului actualei conduceri, adică până în luna iulie 2016, fiindcă, până atunci, toate cele cinci proiecte pentru care se accesează linia de finanţare se vor termina. Oricum, personal, consider că 40 de milioane de lei este o sumă prea mare, nu cred că este nevoie de atâţia bani”, a afirmat Dan Vasile Constantin, consilier judeţean PSD. Acesta a confirmat faptul că proiectul de hotărâre a fost realizat de membrii Direcţiei de buget-finanţe din cadrul CJ Neamţ, care au găsit o „formulă acceptabilă” pentru toţi consilierii.

De cealaltă parte, preşedintele CJ Neamţ spune că se aşteaptă la orice din partea lui Dan Vasile Constantin, cu care a avut mai multe discuţii contradictorii şi dispute în şedinţele care au avut loc la CJ până acum. „Mulţi sunt supăraţi că Tărâţă nu le dă bani aiurea. Dacă nu vor ca în judeţ să se facă ceva, nu vor vota. Riscăm să pierdem foarte mulţi bani, dacă nu vom accesa un împrumut pentru a putea îndeplini obligaţiile contractuale în cazul proiectelor europene”, a precizat Culiţă Tărâţă.

Precedenta şedinţă de CJ a ţinut peste patru ore, timp în care consilierii judeţeni şi-au vorbit în termeni care sunt incompatibili cu funcţiile pe care aceştia le ocupă.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ilici 8 ani

    Daca imprumutari puneti-va la punct traficul RUTIER- FEROVIAR -AERIAN – NAVAL,investiti aici si ve-ti avea de unde scoate bani,nu din taxe si impozite,astea trbuiesc reduse,daca cei ce conduc gandesc.