Consiliere psihologică pentru bolnavii de cancer

Bolnavii de cancer din județ pot fi consiliați gratuit de către specialiști din Iași.

 

 

În cele cinci luni de la deschiderea oficială, specialiștii Centrului Regional Nord-Est – Oncosuport Iași au oferit consiliere psihologică, asistență socială și consiliere vocațională unui număr de peste 100 de persoane, diagnosticate cu cancer sau ai căror apropiați se confruntă cu această boală. Printre acestea se numără și pacienți din județul Neamț. Creșterea stimei de sine, recîștigarea încrederii în forțele proprii, noi planuri de viață, prieteni buni, momente de relaxare sînt doar cîteva dintre motivele pentru care beneficiarii apelează la acest centru.

„Este o satisfacție deosebită pentru noi, cei din echipa Oncosuport Iași, că putem oferi, prin intermediul Patronatului Medicinei Integrative care implementează acest proiect, un sprijin real bolnavilor oncologici și familiilor lor. Și nu ne oprim aici. Încercăm să facem serviciile noastre cît mai accesibile și, de aceea, am inițiat și o caravană cu specialiștii noștrii, care a poposit deja în cîteva comune din județul Iași. De asemenea, am reușit, cu sprijinul voluntarilor și al partenerilor noștri din comunitate, care sînt din ce în ce mai mulți și mai implicați, să organizăm cîteva acțiuni de socializare, precum și două grupuri de suport destinate persoanelor diagnosticate cu cancer și aparținătorilor acestora”, a precizat Virgil Kovaci, coordonatorul centrului Oncosuport.

Centrul Regional Nord-Est, cu sediul în Iași, bulevardul „Tudor Vladimirescu”, nr. 42-44, etajul 2, oferă gratuit consiliere psihologică, consiliere vocațională, asistență socială și juridică persoanelor din zona de Nord Est a țării, diagnosticate cu cancer de sîn, cancer de col uterin și cancer testicular, precum și aparținătorilor acestora. Acesta a fost înființat la Iași, prin proiectul „Rețea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013 „Investește în oameni!”. Proiectul este implementat de Patronatul Medicinei Integrative, în parteneriat cu Associazione Oncologica Senigalliese Valli Misa e Nevola – Italia și Asociația de Terapii Integrative „Sfîntul Nectarie” – România.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!