Prima paginăActualitateNeamt

Conflict între ApaServ şi Consiliul Județean

Dimensiune text

Conducerea companiei judeţene ApaServ se plânge de faptul că nu a găsit înţelegere la Consiliul Judeţean Neamţ, pentru aprobarea unui proiect de hotărâre prin care să se adopte un studiu de fezabilitate în vederea achiziţionării de echipamente şi servicii conexe reţelelor de apă şi de canalizare din judeţ.

„A fost o economie făcută în cadrul Master Planului. Banii aceştia, cu care vrem să achiziţionăm echipamente, reprezintă diferenţa dintre suma estimată şi valoarea contractelor. Noi trebuie să achiziţionăm tot ce ne-am propus şi să facem toate lucrările până la 31 decembrie, altfel vom fi penalizaţi. De aici este şi graba. Am primit hotărârea de la toate consiliile locale vizate, toţi primarii au înţeles şi au convocat şedinţe extraordinare, dar la Consiliul Judeţean nu s-a întâmplat nimic, deşi am trimis documentele de la sfârşitul lunii august”, a spus Cătălin Dughir, managerul general al companiei judeţene ApaServ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ consideră că cei care ar trebui să fie primii implicaţi sunt reprezentanţii legislativului judeţean în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) a ApaServ.

Citește și:   Polițiști voluntari în acțiunea de ecologizare a pădurii Felești

„Noi avem consilieri judeţeni în cadrul AGA. Un consilier judeţean are dreptul să propună proiecte de hotărâre, iar o treime dintre consilieri au dreptul să convoace o şedinţă. Eu cred că un consilier care are mandat în AGA trebuie să dea dovadă de implicare şi iniţiativă, nu să lase totul pe seama altora şi să stea deoparte”, a afirmat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Din economia de aproximativ 27 de milioane de lei, operatorul de apă vrea să achiziţioneze unităţi mobile de detectări a pierderilor, truse de citire, sisteme de inspecţie puţuri, sisteme de inspecţie video pentru reţele şi alte utilaje. Echipamentele care vor fi achiziţionate pentru municipiul Roman au o valoare estimativă de 7,6 milioane de lei. După ce toate hotărârile vor fi adoptate, trebuie convocată o şedinţă AGA la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AquaNeamţ. Ulterior, toate documentele trebuie depuse la Ministerul Fondurilor Europene, în vederea accesării finanţării.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0