Prima paginăActualitateRoman

Conductele de sub artera Roman-Vest, vizualizate de robot

Dimensiune text

Ocolitoarea Roman-Vest a intrat în lucrări de săptămâna trecută, iar acest lucru se simte atât în trafic, cât şi în nivelul în scădere al încasărilor agenţilor economici care au sediul de-a lungul acestei şosele ocolitoare. Administraţia locală a crezut că va fi vorba despre o lucrare de asfaltare ca şi altele ce au fost realizate în oraş, dar sub plăcile de beton de pe bulevardul Nicolae Bălcescu constructorul a dat peste mai multe… surprize.

„Am descoperit o reţea de aducţiune, o lucrare făcută în anii ’90, care nu are funcţionalitate. De asemenea, sunt două rânduri de canalizări: una care duce spre nicăieri, una care nu este utilizată. În momentul de faţă, avem laboratorul mobil cu robotul cu cameră video, care va inspecta aceste reţele. Avem o problemă şi cu reţeaua de apă, care este făcută din mai multe bucăţi şi nu este funcţională pe toată lungimea ei, are pierderi de apă”, a spus primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Acesta a adăugat că, deşi se va lucra mai mult la această porţiune de drum, lucrurile nu pot fi lăsate aşa. În plus, robotul cu cameră video al companiei ApaServ va mai fi utilizat şi zilele acestea, pentru se face o hartă cât mai corectă a reţelelor de sub bulevardul Bălcescu.

În toată această perioadă, s-a colaborat, pentru fluidizarea traficului, cu echipaje ale Poliţiei Locale şi ale Poliţiei Naţionale şi s-au montat indicatoare la fiecare intersecţie. Timp de 24 de ore din 24, în trei puncte diferite, poate fi văzut câte un poliţist local care, atunci când este necesar, ajută la dirijarea şoferilor care tranzitează Romanul. Chiar şi aşa, tot a avut loc un incident cu un şofer de tir. Acesta a mers pe un drum greşit şi nu a ţinut cont de faptul că exista restricţie de înălţime, iar tirul a dărâmat un pilon de susţinere a podului de fier.

COMENTARII

WORDPRESS: 0