Prima paginăRoman

Conducerea și sindicatul Umaro dezmint acuzațiile USL

Dimensiune text

Conducerea SC UMARO SA și Sindicatul „Liber” UMARO sînt nevoite să ia atitudine fată de campania electorală agresivă și profund nocivă a unor formațiuni politice din Roman (candidate la ocuparea demnităților locale „aducătoare de mari foloase”), respectiv a D-lui Dorinel Ursărescu, Președintele PNL Neamț și Copreședintele USL Neamț. În goana lor de a-și denigra adversarii, ajung să lovească, cu și fără discernămînt, în cei care urmează să le acorde voturile, prin dezinformarea populației privind activitatea și starea de fapt din economia romașcană.

 

Ne exprimăm consternarea că anumite partide politice, deși fac promisiuni pentru traiul bun al cetățenilor urbei, între care se numără și salariații SC UMARO SA, în fapt, prin demersurile lor politice, afectează siguranța locurilor de muncă ale acestora.

Vrem să luăm poziție față de cei care afirmă că SC UMARO SA este falimentată. Se face un mare deserviciu societății și salariaților săi, care își desfășoară de la an la an activitatea în condiții normale, cu toate greutățile existente impuse de criza economică mondială. Ne exprimăm indignarea că în cadrul campaniei electorale s-au făcut afirmații neveridice la adresa SC UMARO SA, fiind folosite sigla și imaginea societății în scopuri denigratoare. Prin afirmațiile făcute, referitoare la situația societății, și inducerea unei stări de îngrijorare actualilor și potențialilor parteneri de afaceri ai acesteia, se aduc grave prejudicii intereselor economice ale SC UMARO SA, fiind afectate atît contractele în derulare, cît și cele de perspectivă.

Dezmințim declarațiile făcute privind falimentul SC UMARO SA și distrugerea a 2.500 de familii. Marele adevăr este că societatea comercială UMARO SA funcționează, își desfășoară activitatea normal, vinde produsele sale atît în țară, cît și în strainătate, cu alte cuvinte trăiește și nu este în colapsul imaginat de unii contracandidați ai celui care patroneaza această societate, D-nul Culiță Tărîță.

De asemenea, dezmințim unele informații apărute în presa și la televiziunile locale asupra evoluției numărului de angajați ai SC UMARO SA după privatizare și precizăm că diminuarea numărului de salariați s-a făcut pe cale naturală și în conformitate cu contractul colectiv de muncă.

SC UMARO SA va formula acțiune judecătorească pentru daunele ce i s-au provocat.

 

DIRECTOR GENERAL al SC UMARO SA – Ing. Mihai Lipan

PREȘEDINTE SINDICATUL „LIBER” UMARO – Ioan Amariei

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0