Prima paginăSocialSanatate

Concurs pentru postul de manager la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae”

Dimensiune text

Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” Roman îşi caută manager. Pe data de 26 februarie se va organiza concurs pentru ocuparea postului de director al spitalului, întrucât contractul actualului manager, medicul psihiatru Anca Hîncu – pe care îl avea încheiat cu Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ, pe o durată de trei ani – a expirat.

Au avut loc deja întâlniri între reprezentanţii CJ şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ pentru a stabili comisia de concurs, care îl va avea ca preşedinte pe medicul Octavian Huianu, din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, urmând a fi stabilite bibliografiile, datele probelor de concurs şi condiţiile de participare. „Noi sperăm să se înscrie cât mai mulţi medici, căci îi putem repartiza şi pe celelalte posturi de medic care sunt disponibile la acest spital”, a declarat medicul Dan Morenciu, directorul DSP Neamţ.

Până acum, singurul candidat care şi-a manifestat intenţia de a participa la concursul pentru ocuparea postului de manager este actualul director, medicul Anca Hîncu. „Mă simt pregătită pentru acest examen, sunt sigură pe cunoştinţele mele, dar bineînţeles că am şi emoţii, ca la orice examen. Voi folosi, însă, aceste emoţii pentru a mă mobiliza şi mai bine”, a povestit Anca Hîncu.

Spitalul de Psihiatrie, unitate medicală cu 130 de paturi, se confruntă, de mai bine de doi ani, cu o lipsă de acută de specialişti, el funcţionând, în prezent, numai cu doi medici – unul titular, care este şi manager, şi un medic colaborator, care este pensionar şi acordă consultaţii numai o perioadă foarte scurtă din zi. Deşi au fost organizate, în repetate rânduri, concursuri pentru ocuparea posturilor disponibile, acestea nu au atras pe nimeni. Cadrele medicale fug de posturile de la acest spital, în special din cauza specificului muncii, deoarece este foarte greu să lucrezi cu persoane care suferă de demenţă sau alte boli psihice.

COMENTARII

WORDPRESS: 0