Concurs național „Mărțişorul românesc”, la Clubul Copiilor şi Elevilor Roman

Dimensiune text

Clubul Copiilor şi Elevilor din Roman lansează ediţia a IX-a a Concursului naţional „Mărţişorul românesc”. Competiţia este organizată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Roman, Şcoala Gimnazială din Cordun, Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman, Liceul Tehnologic din comuna Valea Ursului şi Şcoala Primară din Todireni, comuna Stăniţa.

„Din cele mai vechi timpuri, a existat la români tradiţia ca prima zi a lunii martie să fie marcată de sărbătoarea mărţişorului. În ultimii ani, din cauza unor sărbători împrumutate de la alte popoare, tradiţia de a dărui sau primi un mărţişor a început să dispară. Prin imaginaţie şi creativitate, copii de diferite vârste vor imortaliza, prin formă şi culoare, tradiţia mărţişorului românesc. Scopul proiectului este salvarea şi revigorarea tradiţiei mărţişorului românesc”, a spus profesor doctor Monica Carp, coordonatoarea Cercului de artă decorativă din cadrul Clubului Copiilor şi Elevilor din Roman.

În regulamentul concursului din acest an, se solicită lucrări plastice inspirate de următorul text: „Cu un zâmbet şi o floare/ Primăvara eu o chem,/ Am făcut şi mărţişoare/ Pentru toţi colegii mei”.

Concursul este destinat preşcolarilor şi elevilor între patru şi 18 ani, din toate instituţiile de învăţământ din ţară.

Juriul va acorda premii pentru creativitate şi originalitate. La finalul concursului, lucrările participanţilor vor face obiectul unei expoziţii, iar apoi se vor regăsi într-o lucrare care va fi donată unei instituţii de cultură din Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 0