Prima paginăReligie

Concurs național „Episcop Melchisedec Ștefănescu” la Roman

Dimensiune text

Concursul face parte din programul manifestărilor dedicate episcopului Melchisedec Ștefănescu.

 

 

Școala „Alexandru Ioan Cuza” din Roman invită elevii și cadrele didactice din toată țara să participe la ediția a XII-a a concursului școlar tematic interdisciplinar intitulat „Episcopul Melchisedec Ștefănescu, personalitate emblematică a culturii și spiritualității românești”.
Scopul acestui concurs este evidențierea valorilor culturii și spiritualității românești, prin cunoașterea activității și personalității episcopului Melchisedec Ștefănescu„, se spune în invitația afișată pe site-ul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Prin acest concurs, elevii și dascălii vor trebui să facă dovada cunoașterii activității episcopului, rolul acestuia în activitatea național-obștească și culturală, ecleziastică și academică din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Participanții se pot înscrie la trei secțiuni: secțiunea I, pentru elevii din clasele a VI-a și a VII-a, destinată elevilor din clasele a IX-a și a XI-a, și secțiunea a III-a, adresată cadrelor didactice. Aceștia vor trebui să trimită lucrările în scris, pînă la 10 aprilie, pe adresa unității școlare care a inițiat concursul național. Festivitatea de premiere a concursului va avea loc la mijlocul lunii mai 2012, în cadrul Zilelor Melchisedec Ștefănescu.

Concursul este organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” din Roman, Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman, ISJ Bacău, ISJ Galați, ISJ Vaslui, Școlile „Elena Cuza” și „Ion Creangă” din Iași.

Activitatea face parte din programul manifestărilor dedicate episcopului Melchisedec Ștefănescu (1823-1892), în anul în care se aniversează 120 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui ierarh român.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0