HomeEducatie

Concurs interjudețean de referate la „Miron Costin”

Colegiul Tehnic „Miron Costin” organizează, pe 2 iunie, cea de-a patra ediție a Concursului interjudețean de referate și lucrări științifice „Infotehnica”.

 

Concursul se adresează elevilor de clasa a IX-a și a X-a din învățămîntul profesional și tehnic, care nu sînt incluși în olimpiadele pe discipline tehnice, contribuind, astfel, la stimularea motivației învățării. „Vrem să-i învățăm pe acești elevi să se afirme, să-și compare rezultatele muncii cu alți elevi din alte localități și din alte județe. În același timp, oferim, prin acest concurs, posibilitatea dezvoltării capacității de comunicare și cooperare, abilități de relaționare și lucru în echipă, atitudini pozitive și adaptabilitate, responsabilitate și implicare. Considerăm că acest concurs va crea elevilor participanți posibilitatea de a-și dezvolta abilitatea în modul de prezentare a unei lucrări în cadrul unui simpozion interjudețean și de a-și face cunoscute rezultatele muncii lor. De asemenea, foarte important este faptul că în această competiție intră și elevi din clasa a IX-a și a X-a care învață în mediul rural„, a spus profesoara Nelia Lorica Havrici, director al Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

Concursul presupune prezentarea unor referate și comunicări științifice pe baza unei activități de studiu teoretic sau a unor realizări experimentale și a unor inovații.
Sînt concepute patru secțiuni, valabile și pentru cadre didactice: Construcții și lucrări publice, Mecanică, Turism și Electric, la care elevii pot participa cu lucrări teoretice și realizări practice sau prezentări powerpoint (obligatorii pentru cei care nu participă direct). Lucrările vor fi apreciate în funcție de originalitate, conținut științific, aplicabilitate practică, limbaj și mod de prezentare.
Parteneri în organizarea concursului sînt Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Grupul Școlar „Doamna Oltea” din Dolhasca, județul Suceava, Asociația părinților de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Asociația tinerilor romașcani de promovare a drepturilor omului „Miron Costin”, Consiliul Școlar al Elevilor din „Miron Costin” și societăți comerciale din oraș.

Comentarii

WORDPRESS: 0