Concurs de protecție civilă

Dimensiune text

Zeci de echipaje se vor întrece, joi, la Liceul cu Program Sportiv, în cadrul concursului „Cu viața mea apăr viața”.

 

 

Joi, 26 aprilie, la Roman se va desfășura etapa zonală a concursului cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”. Concursul, organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Neamț, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, reprezintă activitatea extrașcolară de pregătire a elevilor din învățămîntul gimnazial și liceal și are caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv. În etapa zonală, concursul constă în susținerea unei probe teoretice și a unei probe practice: „Transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă pe distanța de 50 de metri”, echipele clasate pe locul I fiind desemnate echipe reprezentative ale zonei.

În cadrul probei teoretice, concurenții trebuie să rezolve un chestionar cu 30 de întrebări, obiectivele urmărite în cadrul acestei probe fiind cunoașterea actelor normative care reglementează activitatea de protecție civilă, consolidarea cunoștințelor despre dezastrele naturale și tehnologice și a măsurilor de prevenire, protecție și intervenție în situații de urgență, avertizarea și alarmarea în caz de dezastru și folosirea apelului de urgență 112, cunoașterea mijloacelor de protecție individuală și colectivă, cunoașterea organizării și funcționării serviciilor de urgență, cunoașterea și aplicarea regulilor de comportare în cazul descoperirii muniției rămasă neexplodată și însușirea cunoștințelor teoretice de bază privind acordarea primului ajutor.

Pe parcursul probei practice, concurenții vor efectua transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe distanța de 50 metri.

Competiția de joi se va desfășura la Liceul cu Program Sportiv. La aceasta sînt așteptate aproape 40 de echipaje din municipiul Roman și din zona arondată.COMENTARII

WORDPRESS: 0