Prima paginăRoman

Concurs de dans „Vestitorii primăverii” la Școala de Artă

Dimensiune text

Școala de Artă Integrată „Sergiu Celibidache” din Roman a inițiat un proiect intitulat „Vestitorii primăverii”, care va consta într-un spectacol-concurs de dans ce va fi găzduit de Casa de Cultură din Roman, sîmbătă, 24 martie, începînd cu ora 11.

 

 

Proiectul educativ o are ca inițiatoare pe profesoara de educație fizică Ana-Maria Dumitrache. „Am organizat acest tip de concurs, chiar din primul an în învățămînt, cu trei ani în urmă, cînd am activat în orașul Buhuși. Pentru că sînt romașcană și am avut posibilitatea să lucrez în orașul natal, am dorit să organizez acest concurs și la Roman. Sper ca această primă ediție să fie de bun augur și, în cîțiva ani, să devină tradiție„, a spus profesoara Ana-Maria Dumitrache, de la Școala de Artă Integrată „Sergiu Celibidache” din Roman.

În proiect sînt implicate 12 unități de învățămînt, din patru județe Neamț, Iași, Bacău și Vaslui, și 500 de elevi. În afara școlilor implicate în proiect, la concurs s-au înscris și alte școli, care au ridicat numărul unităților școlare participante la 19.
Aceștia se vor întrece în 57 de dansuri grupate pe opt secțiuni: dans modern (polka, latino, țigănesc, rumba, salsa), dans de caracter, dans popular stilizat, dans popular românesc, majorete, dans coregrafic, dans clasic și dans de societate (vals, tango).

Din Roman, în concurs vor participa elevi de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” (Școala nr. 5), Școala „Calistrat Hogaș” (Școala nr.8), Clubul Copiilor și Elevilor din Roman, Școala Gîdinți și Școala de Artă Integrată „Sergiu Celibidache”.
Juriul competiției va fi format dintr-un juriu din care vor face parte Lenuța Dabija, inspector în cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Lucia Musteață, fosta directoare a Clubului Copiilor și Elevilor din Roman, Luminița Mera, cadru didactic de la Școala „Alexandru Ioan Cuza (Școala nr. 5), precum și cadre didactice de la unitatea școlară care a inițiat proiectul. Cîștigătorii concursului vor primi cupe și diplome.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0