HomeSocialEducatie

Concurs cu „aluatul pe masă” la „Danubiana”

Colegiul romaşcan organizează simpozionul „Alimentaţia între ştiinţă şi artă”. Simpozionul are două secţiuni practice, în cadrul cărora elevii participanţi trebuie să pregătească în faţa juriului un fel de mâncare din cartofi şi un produs de patiserie pe bază de aluat dospit.

Pe 6 mai, la Colegiul Tehnic „Danubiana” va avea loc prima ediţie a unui simpozion-concurs inedit: „Alimentaţia între ştiinţă şi artă”. Evenimentul va avea trei secţiuni. Prima secţiune este destinată profesorilor, care sunt aşteptaţi să participe, indiferent de disciplina predată, cu referate şi comunicări pe tema „Alimentaţia sănătoasă între tradiţional şi cotidian”. Celelalte două secţiuni sunt destinate elevilor şi au o latură practică. Una dintre secţiuni se numeşte „Fantezii din aluat” şi invită elevii înscrişi să-şi demonstreze cunoştinţele şi măiestria în faţa juriului. Pornind de la ingredientele aflate pe masă, elevii trebuie să realizeze un produs de patiserie pe bază de aluat dospit. Juriul va aprecia cum se mişcă elevul în bucătărie, dar şi calităţile produselor ce vor fi scoase din cuptor. Cea de-a treia secţiune este o provocare de „master chefi”. Plecând de la un ingredient absolut banal, cartoful, elevii participanţi trebuie să realizeze o farfurie cu mâncare care să impresioneze atât ca aspect, ca gust, cât şi prin calităţile sale nutritive. Toate produsele vor face, apoi, obiectul unei expoziţii.

„Aşa cum spune şi titlul, acest simpozion îşi propune să aducă în atenţie alimentaţia sănătoasă. Ne propunem să promovăm conceptele actuale de viaţă sănătoasă şi să-i facem pe tineri să conştientizeze importanţa şi necesitatea unei alimentaţii corecte, urmărind, în acelaşi timp, promovarea iniţiativelor şi abordărilor originale într-un cadru competiţional, ce oferă posibilitatea racordării demersului didactic la exigenţele economico-sociale actuale în domeniul alimentaţiei, precum şi creşterea eficienţei activităţii didactice prin schimbul de bune practici”, a spus profesoara Lămîiţa Iliescu, membră a comitetului de organizare a evenimentului.