Prima paginăSocial

Concert de colinde al Coralei „Fantasia”, vineri, în Roman

Concert de colinde al Coralei „Fantasia”, vineri, în Roman

Dimensiune text

 

 

Vineri, 14 decembrie, începând cu ora 18:00, la sala „Nicolae Manolescu Strunga” din cadrul Primăriei municipiului Roman, va avea loc concertul de colinde oferit de Corala „Fantasia”. Spectacolul, intitulat „Sus, la poarta Raiului”, face parte din cadrul Stagiunii muzicale 2018 – 2019 şi va cuprinde colinde româneşti, precum şi o serie de cântece de Crăciun din repertoriul internaţional. Organizatori sunt Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ şi Primăria municipiului Roman.

„Corala Fantasia a pornit la drum în iarna anului 1995, la Gimnaziul «Elena Cuza» din Vaslui. Din anul 2002, activează sub tutela Palatului Copiilor din localitate. Debutul celor patruzeci de copii (cu vârste între 12-15 ani) a avut loc în primăvara anului 1996, într-o întrecere corală judeţeană. De atunci, Fantasia a devenit, destul de rapid, o prezenţă nelipsită din evenimentele artistice desfăşurate la nivel judeţean şi, mai târziu, pe scene din ţară şi din străinătate. Corala Fantasia are un repertoriu bogat (peste o sută de cântece) a cărui paletă pleacă de la rafinamentul ritmic al muzicii sacre, trece prin sunetele gospel-ului şi ale jazz-ului, pentru a nu uita, în final, puritatea muzicii corale folclorice. Explorarea entuziastă a muzicii internaţionale asigură varietatea, prospeţimea şi dinamismul repertoriului coralei”, au precizat reprezentanții Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Dirijorul Coralei Fantasia este profesorul Vasile Negură, născut la 21 octombrie 1955 la Piatra Neamţ. A absolvit Liceul de Muzică „Octav Bancilă” din Iaşi. A urmat cursurile Academiei de Muzică „George Enescu” din Iaşi şi a obţinut diploma de licenţă în specialitatea Pedagogie muzicală şi dirijat coral. În prezent, este profesor la Gimnaziul „Elena Cuza” şi la Palatul Copiilor din Vaslui, în acelaşi timp, mentorul şi sufletul acestei formaţii.

 

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0