HomeComunicate

Comunicat de presă

„Guvernul Cioloş şi PNL au printre priorităţi autostrada Iaşi – Tg. Mureş, sper ca PSD Neamţ să nu încerce, prin manipulare, să blocheze acest proiect”

După ani de zile în care infrastructura mare din Moldova a fost neglijată, proiectul de buget pentru anul 2016 alocă fonduri pentru autostrada Iaşi – Tg. Mureş, atât de necesară regiunii de Nord-Est a ţării. Menţionez că banii vor fi alocaţi studiului de fezabilitate pentru tronsonul Tîrgu Neamţ – Iaşi – Ungheni.

E un prim pas în realizarea autostrăzii de care Moldova şi judeţul Neamţ au atâta nevoie, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure.

Din păcate, PSD rămâne ostil proiectelor de dezvoltare pentru Moldova şi pentru judeţul Neamţ, existând riscul să le saboteze inclusiv în Parlament. PSD pare în continuare incapabil să vadă şi să susţină interesul Moldovei.

Trebuie să înţelegem cu toţii că autostrada care leagă Moldova de Transilvania e absolut necesară şi va atrage investiţii inclusiv în Neamţ, ducând la crearea de noi locuri de muncă în construcţii, în industrie, în turism.

Cer, de aceea, celor din PSD Neamţ, să nu critice pe cei care chiar fac ceva, adică noul guvern, şi să vadă vina şi incompetenţa fostului guvern PSD pe subiectul infrastructurii rutiere.

Solicit, de asemenea, bărbaţilor politici ai PSD să lase deoparte ranchiuna şi să voteze în favoarea proiectului de buget pe anul 2016. Acest buget va fi primul pas pentru a moderniza în mod decisiv infrastructura judeţului Neamţ şi a Moldovei. În viitor, trebuie să avem în vedere şi pasul următor, adică o autostradă care să traverseze Moldova de la nord la sud, de la Suceava la Bucureşti.

Mugur Cozmanciuc
Co-preşedinte PNL Neamţ

Comentarii

WORDPRESS: 0