Prima paginăComunicate

Comunicat de presă

Dimensiune text

PNL Piatra Neamţ a donat 2.000 de cărţi Bibliotecii „G.T. Kirileanu”

Tinerii liberali din municipiul Piatra Neamţ şi Organizaţia Femeilor Liberale din Piatra Neamţ au venit, zilele acestea, în sprijinul Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu”, care va deschide, cu ajutorul Primăriei Piatra Neamţ, o filială în cartierul Speranţa.

Cele două organizaţii liberale au demarat o colectă de cărţi, în cadrul partidului, pentru noua filială a bibliotecii, iar pentru început au donat în jur de 2.000 de cărţi.

„Cei din cadrul TNL Piatra Neamţ au primit această sarcină cu mare bucurie, întrucât şi-au arătat atenţia şi dedicarea pentru cultură şi pentru oraşul Piatra Neamţ. Suntem conştienţi cu toţii că omul informat şi citit va avea mereu de câştigat, atât pentru sine, cât şi pentru umanitate. După părerea mea, în afara cărţii nu se poate concepe în ziua de azi o cultură sistematică pentru societate. Cartea rămâne esenţială în viaţa omului, fiind nevoie să ieşim din zona noastră de confort, care ne ţine departe de cultură”, a subliniat Paula Cristina Geangalău, preşedinte TNL Piatra Neamţ.

La rândul ei, co-preşedintele OFL Piatra Neamţ, Mihaela Meleşteanu, a arătat că rolul cărţilor în educaţia noastră este determinant. „Cele două organizaţii ale municipiului Piatra Neamţ au avut, din nou, o activitate constructivă. Ne bucurăm că putem iniţia o asemenea activitate pentru locuitorii cartierului Speranţa. În fond, cărţile sunt principalele mijloace pe care le folosim pentru a ne îmbogăţi orizontul cultural. Sperăm ca cele 2.000 de cărţi să fie cu adevărat folositoare pentru toţi cei care vor păşi în noua bibliotecă. Citind o carte, ne dezvoltăm vocabularul, imaginaţia şi gândirea. Citirea unei cărţi este extrem de importantă în epoca informatizării totale”, a explicat Mihaela Meleşteanu.

Pe de altă parte, Aurora Ene, co-preşedinte OFL Piatra Neamţ, a ţinut să precizeze că acest tip de activitate va continua şi în perioada următoare. „Invităm toţi locuitorii oraşului să susţină, alături de noi, campania dedicată cartierului Speranţa. Cu această activitate dăm startul acţiunilor ce vor urma în preajma sărbătorilor. Cu toţii trebuie să fim exemple pozitive ale vremii. Cărţile deschid poarta gândirii şi a imaginaţiei creatoare”, a concluzionat Aurora Ene.

Biroul de comunicare al PNL NeamţCOMENTARII

WORDPRESS: 0