HomeComunicate

Comunicat de presă

Ionel Arsene, preşedinte PSD Neamţ: „România are şansa de a avea un sistem de irigaţii, însă PNL va trebui să renunţe la jocul politic mârşav pe care îl practică”

„De fiecare dată când ne confruntăm cu o secetă severă, vorbim despre lipsa unui sistem de irigaţii, fermierii se plâng că recoltele le sunt afectate, iar peste tot vedem că politicienii plâng laolaltă cu ei. Însă, atunci când se ajunge ca în Parlament să fie propusă o măsură pentru refacerea sistemului de irigaţii, cei din opoziţie dau bir cu fugiţi de la asumarea responsabilităţii, practicând un joc politic mârşav. Programul naţional de irigaţii reprezintă un proiect foarte important pentru România şi pentru economia ţării noastre, care poate contribui în mod decisiv la viitorul agriculturii, dar şi dezvoltării economice a României.

În ciuda importanţei pe care o are acest proiect, el nu a putut fi votat de către Parlamentul României din cauza frustrărilor politice ale celor din PNL, care, învinşi la moţiunea de cenzură, au dat start chiulului în masă şi unei opoziţii lipsite de orice raţionament. Agricultura reprezintă unul dintre pilonii de bază ai economiei româneşti, iar PNL trebuie să înţeleagă acest lucru şi să nu mai practice jocuri politice de doi bani. Este absolut regretabil că opoziţia din România se pune singură într-o situaţie ridicolă, refuzând să voteze un proiect esenţial pentru ţara noastră, doar din simplul motiv că vor să pună beţe-n roate actualei coaliţii de guvernare.

Problema irigaţiei se poate rezolva, dar este nevoie şi de voinţă politică, mai ales din partea celor din PNL. Avem şansa de a avea un sistem de irigaţii care să acopere o mare suprafaţă a ţării, dar pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar să lăsăm orgoliile şi interesele meschine deoparte. Pentru a salva agricultura României de secetă, trebuie mai întâi să o salvăm din ghearele intereselor electorale ale PNL-ului”.

Deputat Ionel Arsene,

preşedinte PSD Neamţ

Comentarii

WORDPRESS: 0